Ndryshimi mes inspektimeve të "Tokat, bota bimore dhe shtazore në Evropë"

v
U kthyen ndryshimet e 185.89.156.246 (diskutimet) në versionin e fundit nga Wielemir.
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
v (U kthyen ndryshimet e 185.89.156.246 (diskutimet) në versionin e fundit nga Wielemir.)
Etiketa: Rollback
 
Bimësia e [[Evropë]]s është ngusht e lidhur me klimën, relievin dhe tokat.
 
DO TI Qi ROPT AI QE E LEXON KETE PJESE
*'''Zona e bimësisë së [[tundra]]ve''' përfshinë zonat polare dhe shtrihet në viset veriore të [[Finlandë]]s dhe [[Rusi]]së. Kjo zonë përfshinë rreth 350 000 km2. Gjatë pjesës më të madhe të vitit, tokat janë të ngrira, janë shterpë dhe pa materje ushqyese. Prej bimëve rriten myshqet, likenet dhe drunj të shkurtër të mështeknës e të dëllinjës. Gjat verës së shkurtër – tre muaj, kur temperastuira arrinë 10 gradë C ato zhvillohen, lulojnë dhe japin fryte, kurse shpezët dhe kafshët e zonës pyjore vendosen këtu, për të gjetur ushqim.