Ndryshimi mes inspektimeve të "Emmy Noether"

40 bytes removed ,  1 vit më parë
 
== Njohjet ==
Në vitin 1932 Emmy Noether dhe Emil Artin morën çmimin Memorial Memorial Ackermann-Teubner për kontributin e tyre në matematikë. <ref>{{Cito web|url=http://www-groups.dcs.st-and.ac.uk/~history/Biographies/Noether_Emmy.html|title=Emmy Amalie Noether|accessdate=4 September 2008|type=biography|publisher=St And.|location=UK}}</ref> Çmimi përfshinte një shpërblim monetar prej 500 vetësh &nbsp; Reichsmarks dhe u pa si një njohje zyrtare e gjatë e vonuar e punës së saj të konsiderueshme në këtë fushë. Megjithatë, kolegët e saj shprehën zhgënjimin për faktin se ajo nuk u zgjodh në Göttingen <nowiki><i id="mwAT8">Gesellschaft der Wissenschaften</i></nowiki> (Akademia e Shkencave) dhe asnjëherë nuk u promovua në pozitën e ''Profesores Ordentlicher'' (profesor i plotë).
 
== Burimet==
{{reflist}}
 
[[Kategoria:Fizikantë gjermanë]]
[[Kategoria:Matematikanë gjermanë]]