Dallime mes rishikimeve të "Musai"

487 bytes added ,  3 vjet më parë
→‎Ndarja e detit: Rregullova informacionin pasi kish pasaktesi ne infromacion dhe nuk ishte i plot
[Redaktim i kontrolluar][redaktim i pashqyrtuar]
(→‎Ndarja e detit: Rregullova informacionin pasi kish pasaktesi ne infromacion dhe nuk ishte i plot)
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
 
== Ndarja e detit ==
Kur Musa i liroi të gjithë të cilit ishin skllavë të faraonit, Faraoni dhe ushtria e tyre menjëherë i'u vërsulën pas tyre. Në këtë kohë, Musai a.s bashkë me popullin e tij kishin mbërritur në brigjet e detit të Kuq. Nga larg, ata dalluan ushtrinë e faraonit që u ishte qepur pas. Ishte një mrekulli tjetër që Zoti ia dha Musait a.s dhe të cilën e panë me sytë e tyre hebrenjtë dhe ushtria e faraonit. Deti u nda në dy pjesë, ku secila i ngjante një mali të lartë. E veçantë është se edhe rruga ku ishte hapur deti nuk ishte e lagësht, por e thatë, që bijtë e Izraelit të kalojnë pa mundim. Faraoni bashkë me ushtrinë qëndruan para detit. Ai kishte frikë dhe hezitoi t'i ndjekë nga pas bijtë e Izraelit, por kali i tij u turr me vrap në rrugën që ishte hapur. Pas tij u turr e gjithë ushtria. Me të kaluar izraeliti i fundit nga deti, para se faraoni të dalë, dy pjesët e detit bashkohen sërish. ParaPas mbytjes FaraoniFaraonit i erdhen meleket(engjejt) qe marin ne pyetje besimtaret dhe jo besimtaret dhe ai u tha: Besoj sene s'kaZotin zote tjetërMusait përveça.s Atijdhe te iBeni besojnëIzralileve bijtë(bijeve ete Izraelit;)pasi dheashtu unëjane jamquajtur ndërHebrenjt myslimanët,ne kohen e Musas a.s por pendimiata i tijthan gjenjen ti nuk beson ne Zotin e Musas a.s por ti bere shirk(mohim) me ze te lart duke then qe:Une jam Zoti juaj me i'u pranuaLarte dhe pas mbytjes se tij Allahu e la trupin e Faraonit si shembull per njerzit e atehereshem dhe brezat qe erdhen me pas. Ne nje ajet Kuranor thuhet:'E ne e nxorrem trupin e tij(Faraonit) nga deti pas mbytjes per ta lene si shembull per brezat e atehershem dhe brezat qe vin me pas'
 
== Shpallja e Teuratit ==