Ndryshimi mes inspektimeve të "Semiramis Alia"

Korrigjim i takimit të parë me bashkëshorten e ardhshme.
(Korrigjim i takimit të parë me bashkëshorten e ardhshme.)
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
'''Semiramis Alia''' lindi në Elbasan në vitin 1925, bashkëshorte e [[Ramiz Alia|Ramiz Alisë]]. Ajo ishte vajza e profesorit të njohur [[Aleksandër Xhuvani]]. Semiramis Alia, ndryshe nga shumë gra të ish-udhëheqësve komunistë, nuk u mor me politikë, por punoi si pedagoge në Fakultetin e Shkencave. Bashkëshortja e Ramiz Alisë vdiq në vitin 1986 nga një sëmundje e rëndë.
 
Ramizi dhe Semiramisi u njohën gjatë studimevepunimeve [[Moskë]]Konferencës dhe aiRinisë vazhdimishtpër kaShqipërinë folure meMesme shumë dobësi përdhe, dukeVeriut embajtur përshkruar me2 shumëtetor dashuri1944librin biografik "Jeta ime". Nga martesa e Ramizit dhe Semiramisit lindën tre fëmijë. Dy vajza[[Priskë]], Zanën, Besën,pas si dhe një djalë,u Arbeni.ritakua
në [[Moskë]] ku gjendeshin me studime. Ai vazhdimisht ka folur me shumë dobësi për të, duke e përshkruar me shumë dashuri në librin biografik "Jeta ime". Nga martesa e Ramizit dhe Semiramisit lindën tre fëmijë. Dy vajza, Zanën, Besën, si dhe një djalë, Arbeni.
 
Ajo vdiq në vitin 1985 nga një sëmundje e rëndë, vit në të cilin ndërroi jetë edhe nëna e Ramiz Alisë.
 
==Referenca==
16

edits