Ndryshimi mes inspektimeve të "Shqiptarët në Greqi"

v
U kthyen ndryshimet e 92.53.59.188 (diskutimet) në versionin e fundit nga AT44.
(Ne nuk merguam atje as nuk erdhem si Greket por Zoti na beri te paret ketu dhe to mbesemi,nuk e di pse frigoheni ta shkruani te verteten por vetem merrni nga enciklopedite e huaja si ajo Greke dhe bejni kopjim.Turp t'ju vjen nje Shqiptare qe kontribuon per literaturen e kultures sate nuk e ben kete.)
v (U kthyen ndryshimet e 92.53.59.188 (diskutimet) në versionin e fundit nga AT44.)
Etiketa: Rollback
}}
 
'''Komunitetet [[Shqiptarët|shqiptare]] në [[Greqia|Greqi]]''' ndahën në disa komunitete të ndryshme, si perrezultat shembuli (Camet,Arvanitasitvalëve etj)të ndryshme të [[Mërgata shqiptare|mërgimit]].
 
ShqipetaretShqiptarët janemërguan etnicitetpër autoktonherë ne Greqineparë e sotmeGreqi qegjatë ngafundit permbytja nemesjetës kohen(fundi ei Nohesshekullit deri sot13).Erdhen qe nga kohaPasardhësit e mergimitpopullsisë teshqiptare madh Izraelu shekullivendos 20 paraGreqi eresgjatë sone.Umesjetës vendosenjanë ne keto rajone si rezultat i pozites se volitshme dhe daljes ne detrat e njohur si "Joni (Ilirisht, I Joni) (Anglisht Ion)[[arvanitët]]. Sot, ata flasin një nën-dialekt të veçantë të [[toskërisht]]es, që njihet si [[Arbërishtja (Greqi)|arbërisht]] (me [[alfabeti grek| shkronja greke]]: αρbε̰ρίσ̈τ, [[Gjuha greke|greqisht]]: αρβανίτικα, ''arvanitika'').
 
[[Çamët|Shqiptarët çamë]] janë një grup që jetuanmërgoi gjatë së njëjtës periudhë në [[Greqi]], që dikur banonin pjesën bregdetare të [[Epiri]]t, të njohur si [[Çamëria|Çamëri]], në Greqi veriperëndimore. Ata u [[Historia e Çamërisë|dëbuan me dhunë]] nga nga [[Çamëria]] gjatë [[Lufta e Dytë Botërore|Luftës së Dytë Botërore]] nga [[grekët]].
 
Krahas këtyre dy grupeve, një valë e madhe e mërgimtarëve nga [[Shqipëria]] u vendosën në Greqi, për shkaqe ekonomike, pas [[Rënia e komunizmit në Shqipëri|rënies së komunizmit]] (1991), dhe formuan komunitetin më të madh të mërgimtarëve në vend.