Ndryshimi mes inspektimeve të "Albanidet"

Shpëtim i burimeve 1 dhe etiketim 0 si të prishura.) #IABot (v2.0
v (fixing dead links)
(Shpëtim i burimeve 1 dhe etiketim 0 si të prishura.) #IABot (v2.0)
 
'''Albanidet''' përfaqësojnë strukturat gjeologjike që shtrihen në territorin e Republikës së [[Shqipëria|Shqipërisë]]. Ato shtrihen midis [[Dinarideve]] dhe [[Helenideve]]. Albanidet janë një trevë e Brezit të Rrudhosur Alpin Mesdhetar e pasur me minerale të dobishme xeherore, jo xeherore dhe lëndë energjetike<ref name=ShGjSh>[[Shërbimi Gjeologjik Shqiptar]], [[Alfred Frashëri]] në [httphttps://web.archive.org/web/20090105190622/http://www.gsa.gov.al/botimet/buletini1-2006.pdf Buletini 1-2006]</ref>.
 
Albanidet i karakterizojnë dy treva paleogjeografike të mëdha, Albanidet e jashtme dhe Albanidet e brendshme. Albanidet e brendshme karakterizohen nga prania e brezit ofiolitik madhor. Strukturat gjeologjike të Albanideve janë asimetrike, me anim tektonik nga perëndimi, por takohen edhe struktura të shtrira e të përmbysura dhe të komplikuara me shkëputje në krahët perëndimorë<ref name=ShGjSh/>.