Dallime mes rishikimeve të "Biomasa"

218 bytes added ,  1 vit më parë
Shpëtim i burimeve 2 dhe etiketim 0 si të prishura.) #IABot (v2.0
(Shpëtim i burimeve 2 dhe etiketim 0 si të prishura.) #IABot (v2.0)
{{Burimet e ripërtëritshme të energjisë}}
'''Biomasa''' është material biologjik që rrjedhin nga organizmat e gjallë. Në kontekstin e biomasës si një [[Burimet e ripërtëritshme|burim]] për të bërë energji, ajo më shpesh i referohet bimëve ose materialeve me bazë bimore që nuk është përdorur për ushqim ose ushqyerje, dhe janë në mënyrë specifike quhen si biomasë linjocelulozike <ref name="Biomass Energy Center">[http://www.biomassenergycentre.org.uk/portal/page?_pageid=76,15049&_dad=portal&_schema=PORTAL Qendra e Energjisë së Biomasës] {{Webarchive|url=https://web.archive.org/web/20061008081905/http://www.biomassenergycentre.org.uk/portal/page?_pageid=76,15049&_dad=portal&_schema=PORTAL |date=8 tetor 2006 }}. Biomassenergycentre.org.uk. Vizituar më 29 shkurt 2012.</ref>. Si një burim energjie, biomasa ose mund të përdoret direkt nëpërmjet djegies për të prodhuar nxehtësi, ose indirekt, pas konvertimit të saj në forma të ndryshme të [[biokarburanti|biokarburanteve]]. Konvertimi i biomasës në biokarburant mund të arrihet me anë të metodave të ndryshme të cilat në përgjithësi klasifikohen: termike, kimike, dhe metodat biokimike.
 
Ka tre burime të biomasës në kuadër të produktit të energjisë:
==Lidhje të jashtme==
* [http://www.eurobserv-er.org/pdf/baro212biomassEu.asp Solid biomass EurObserv'ER barometer – 2012 PDF]
* [https://web.archive.org/web/20080608152737/http://www.vxu.se/td/english/bioenergy/blog/biomass_as_an_energy_sour/index.xml/ Biomass as an Energy Source – Växjö University ]
* [http://infographics.pbl.nl/biomass/ Biomass interactive by PBL Netherlands Environmental Assessment Agency]