Ndryshimi mes inspektimeve të "Rajonet e Anglisë"

ska përmbledhje të redaktimeve
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
'''Rajonet''', të njohura më parë si '''Rajonet e Zyrës së Qeverisë''', janë niveli më i lartë i [[Njësitë administrative të Anglisë|ndarjes administrative në Angli]]. Midis 1994 dhe 2011, nëntë rajone kishin zëvendësuar zyrtarisht funksionet brenda qeverisë. Ndërsa ata nuk e përmbushin më këtë rol, vazhdojnë të përdoren për qëllime statistikore dhe për disa qëllime administrative. Ata përcaktojnë votimet (zonat elektorale) për qëllime të zgjedhjeve në Parlamentin Evropian. Eurostat gjithashtu i përdor ato për të demarkuar Nomenklaturën e Njësive Territoriale për Statistikat (NUTS) rajone ("NUTS 1 rajone") brenda [[Bashkimi Evropian|Bashkimit Evropian]]. Rajonet zakonisht ndjekin kufijtë e rajoneve të mëparshme standarde, të vendosura në vitet 1940 për qëllime statistikore.
 
{{Infobox subdivision type
| name= Rajonet e Anglisë<br>Regions of England ([[Gjuha angleze|anglisht]])
| alt_name=
| alt_name1=
| alt_name2=
| alt_name3=
| alt_name4=
| map= BLANK in England.svg
| category= Rajone statistikore<br> Rajone administrative
| territory= [[Anglia|Angli]]
| upper_unit=
| start_date= 1994
| start_date1=
| start_date2=
| start_date3=
| start_date4=
| legislation_begin=
| legislation_begin1=
| legislation_begin2=
| legislation_begin3=
| legislation_begin4=
| legislation_end=
| legislation_end1=
| legislation_end2=
| legislation_end3=
| legislation_end4=
| end_date=
| end_date1=
| end_date2=
| end_date3=
| end_date4=
 
| current_number= 9
| number_date=
 
| type=
| type1=
| type2=
| type3=
| type4=
| status=
| status1=
| status2=
| status3=
| status4=
| exofficio=
| exofficio1=
| exofficio2=
| exofficio3=
| exofficio4=
 
| population_range= 2,596,886–8,634,750
| area_range= 1,572–23,829 km²
| government=
| government1=
| government2=
| government3=
| government4=
 
| subdivision= [[Qarqet metropolitane të Anglisë|Qarqet metropolitane]]<br>[[Qarqet jo-metropolitane të Anglisë|Qarqet jo-metropolitane]]<br>[[Rrethet e Anglisë|Rrethet]]
| subdivision1=
| subdivision2=
| subdivision3=
| subdivision4=
| subdivision5=
| subdivision6=
}}