Ndryshimi mes inspektimeve të "Besim Korkuti"

299 bytes added ,  10 muaj më parë
Lidhje të jashtme të shpëtuara: 2 Lidhje të jashtme të etiketuara si të vdekura: 0) #IABot (v2.0
(Lidhje të jashtme të shpëtuara: 2 Lidhje të jashtme të etiketuara si të vdekura: 0) #IABot (v2.0)
==Biografia==
U lind në Sarajevë ku kreu Iptidaijen ndërsa Ruzhdien e përfundoi në Travnik e Medresen në Sarajevë. Studioi në Universitetin al - Azhar të Kajros ku diplomoi në vitin 1931. Punoi si mësimdhënës në një varg shkollash në Sarajevë, Mostar dhe vende tjera të Bosnjës. Pas përfundimit të Luftës së Dytë Botërore punoi në Ministrinë e Arsimit si dhe në Komitetin e Arsimit të Lartë dhe të Enteve Shkencore. Punoi edhe në Institutin e Orientalistikës.
Përkthimi i tij i Kur`anit në gjuhën boshnjake konsiderohet si njëri ndër pëkthimet më të mira të bëra ndonjëherë në atë gjuhë. Përveq Kur`anit përktheu edhe një varg veprash të tjera nga gjuha arabe mes të cilave duhet përmendur: ''Një mijë e një netë'' si dhe tregimet indiane me titull ''Khalila dhe Dimna''. Disa nga veprat e tij janë ribotuar edhe jashtë Bosnjës dhe Hercegovinës si p.sh. në Zarë (Zadar) të Kroacisë pastaj në Beograd të Serbisë, etj.<ref>[http://www.akos.ba/kultura-tradicija/bosnjacka-tradicija/biografije-istaknutih-bosnjaka/besim-korkut-procitajte-biografiju-najpoznatijeg-prevodioca-kur-ana-na-bosnaki-jezik Ajla Keserović: Besim Korkut:Pročitajte biografiju najpoznatijeg prevodioca Kur'ana na bosanaki jezik] {{Webarchive|url=https://web.archive.org/web/20160722100341/http://www.akos.ba/kultura-tradicija/bosnjacka-tradicija/biografije-istaknutih-bosnjaka/besim-korkut-procitajte-biografiju-najpoznatijeg-prevodioca-kur-ana-na-bosnaki-jezik |date=22 korrik 2016 }} 22.Sep. 2013. Vizituar më 3.09.2016. </ref>
==Shih edhe==
* [[Dervish Korkuti]]
* [[Hagada e Sarajevës]]
==Lidhje të jashtme==
* [https://web.archive.org/web/20160304195335/http://d1.islamhouse.com/data/bs/ih_books/bs_Prevod_Kuran_Korkut_novo_izdanje.pdf ''Prijevod Kur'ana - Besim Korkut, islamhouse.com'' (BOS)]
==Referenca==
{{Reflist}}