Ndryshimi mes inspektimeve të "Fushë-Bardhë"

Lidhje të jashtme të shpëtuara: 2 Lidhje të jashtme të etiketuara si të vdekura: 0) #IABot (v2.0
v
Etiketa: përpunim burimi 2017
(Lidhje të jashtme të shpëtuara: 2 Lidhje të jashtme të etiketuara si të vdekura: 0) #IABot (v2.0)
Deri ne vitin 1900 Fushëbardha dhe [[Fushëvërria]] funksiononin si pjesë e [[Zhulati]]t.
Duhet te jete formuar rreth shekullit te 17.
Fushë-Bardha, [[Zhulati]] dhe [[Fushë-Vërria]] kanë qenë historikisht zona fqinje Fushë-Bardha-sit ne [[Brigadën e VI]]<ref>{{Cite web |url=http://www.tiranaobserver.com.al/20050925/dossier1.htm |title=Kopje e arkivuar |accessdate=12 shkurt 2009 |archiveurl=https://web.archive.org/web/20081010012500/http://www.tiranaobserver.com.al/20050925/dossier1.htm |archivedate=10 tetor 2008 |url-status=dead }}</ref>.<ref>"FUSHËBARDHA NDËR VITE" NGA QAMIL MUHO, LAZE NORA</ref> Po në vitin 1942 u formua në Fushëbardhë çeta “Çerçiz Topulli” me përbërje nga burra dhe gra të krahinës së [[Kardhiqi]]t. Në këtë çetë morën pjesë nga Fushëbardha këta persona : [[Adil Çarçani]] e te tjere.
 
== Gjeografia ==
== Bibliografia ==
* http://www.geologie.ac.at/filestore/download/BR0041_155_A.pdf
* https://web.archive.org/web/20081010012500/http://www.tiranaobserver.com.al/20050925/dossier1.htm
 
[[Kategoria:Fshatra në Shqipëri]]