Ndryshimi mes inspektimeve të "Guajana Franceze"

Gjuha zyrtare.
v
Etiketa: përpunim burimi 2017
(Gjuha zyrtare.)
 
{{Shtete Emblema hollësisht|Logoja rajonale}}
{{Shtete Harta|Location-Guyane-France.png}}
{{Shtete Gjuha|[[Gjuha Anglezefrënge|Anglishtja]], [[Gjuha Spanjolle|SpanjishtjaFrëngjishtja]] }}
{{Shtete Kryeqyteti|Cayenne}}
{{Shtete Funksioni| [[Presidenti i Shteteve të Bashkuara|Kreu i Shtetit]] | [[Antoine Karam]] }}
|}
 
'''Guajana Franceze''' ([[Frëngjisht]]: ''Guyane française'', zyrtarisht ''Guyane'') është një [[departement përtej detit]] (DPD) (Frëngjisht: ''département d'outre-mer'', ose ''DOM'') i [[Francë]]s, që ndodhet në bregdetin verior të [[Amerika Jugore|Amerikës Jugore]]. Si edhe DPD-të tjera, Guajana Franceze është një nga 26 [[rajonet e Francës]]. Ajo është pjesë e integruar e [[Francë]]s, dhe monedha e saj është [[euro]].
 
== Historia ==