Dallime mes rishikimeve të "Gjeografia e Holandës"

v
ska përmbledhje të redaktimeve
v
v
{{KUFHOL}}
'''[[Holanda]]''' ndodhet në pjesën perëndimore të [[Evropë]]s, me dalje në detin Verior, mes Belgjikës dhe Gjermanisë. Sipërfaqja e përgjithshme e Holandës është 131,940 km<sup>2</sup>, shtrihet rreth koordinatave gjeografike 52 30 '''V''', 5 45 '''L''' dhe 33,883 km <sup>2</sup> të kësaj sipërfaqeje janë tokë ndërsa 7,643 km <sup>2</sup> ujë.
 
Vija bregdetare e Holandës është 451 km e gjatë ndërsa kufiri tokësor është 1,027 km duke e ndarë atë nga [[Belgjika]] (450 km) dhe [[Gjermania]] (577 km)