Ndryshimi mes inspektimeve të "Sanxhaku i Smederevës"

v
v (Faqe e re: Pashalluku i Beogradit, gjatë sundimit Osman ka qenë njësi administrative ushtarake e Sulltanit. Në vitet 1800 ka filluar çlirimi i kësaj hapësire dhe ka vazhduar deri më 1875 me ...)
 
'''Shiko dhe : [[Lokalitete Shqiptare në Principaten serbe (1817-1865)]]'''
 
Gjatë fazës së dytë të pastrimit, ka fundi i shekullit XIX hqitarët,shqitarët ishin ërqëndruarpërqëndruar në qytete, qyteza si Qupri, Paraqin, Uzhic, Krushec, Aleksinc, Karanovc(Kraleve) dhe Beograd dhe pjesa dërmuese në Sanxhakun e Nishit në qarkun e Toplicës (rrethi i Prokupljes, Dobriqit, Kosanicës, Jablanicës e Pustarekës dhe Kurshumlisë), në qarkun e Vranjës (rrethin e Polanicës, Gerdelicës, Masuricës, Pqinjat, Inogoshej etj.) si dhe në qarkun e vet Nishit. dhe qarkun e PrirotitPirotit.