Ndryshimi mes inspektimeve të "Sanxhaku i Smederevës"

v
Si do që të jetë nga këto vise për një kohë te shkurter u be pastrimi etnik mbi 700 fshatrave e vendbanimeve shqiptare me një popullsi rreth 300.000 veta. Në vend të tyre u vendosën sllavë dhe malazezet besnik te regjimit. Popullata e dëbuar shqiptare nga Sanxhaku i Nishit, kryesisht u vendos ne territorin e Kosovës së sotme, disa u vendosen ne territorine e Maqedonis e shumë përtej Bosforit, në Anadolli e më tutje. Ekzistojnë të dhënat e fshatrave në Kosovë, në të cilat u vendosen kjo popullat.
==Shiko dhe këtë==
* [[Doktrina e shejt serbe]]
[[Category:Shqip]] [[Category:Serbi]]