Ndryshimi mes inspektimeve të "Kimia organike"

853 bytes removed ,  1 vit më parë
i qiva mamin
Etiketat: Përpunim pamor Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
(i qiva mamin)
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
Albania F.C
Kimia është shkencë shumë e lashtë. Ajo është zhvilluar bashk me njeriun, e sidomos me zbulimin e zjarrit. Fjala kimi për herë të parë është përdorur nga egjiptianët e lashtë. Ky emër rrjedh nga fjala "hem" siç është quajtur Egjipti i vjetër, përkatësisht toka e zezë, e formuar nga vërshimet e lumit Nil. Më vonë, me këtë emër janë nënkuptuar edhe shkathtësitë dhe teknikat e përfitimit dhe të përpunimit të metaleve dhe të shumë artikujve të tjerë të dobishem, si; mjetet e punës, mjetet luftarake, ilaqet, ngjyrat, produktet qeramike etj.
 
Prandaj fjala " Kimi" haset në shumë libra të Egjiptit, të fillimit të shekullit IV. Gjithashtu kjo fjalë haset edhe në shumë artikuj dhe objekte metalike, vegla të punës dhe në prodhime të qeramikës. Kjo tregon për një qytetërim të përparuar të asaj kohe.
 
== Komponimet organike të karbonit ==
Anonymous user