Dallime mes rishikimeve të "MIME"

1 byte removed ,  2 vjet më parë
v
→‎Referimet: Referencat -> Referimet duke përdorur AWB
v (→‎Referimet: Referencat -> Referimet duke përdorur AWB)
MIME- Content Transfer-Encoding MIME- Content Transfer-Encoding është një fushë e cila përdoret për të specifikuar enkodimin që është përdorur në të dhëna me qëllim që të bëhet e mundshmë të kalojë përmes mekanizmave transportuese të cilat mund të kenë seleksionim të të dhënave ose karaktereve, pra nuk pranojnë çfarëdo lloj të të dhënave.Ka raste kur të dhënat të cilat transportohen me mail kanë format natyral 8-bitësh ose janë të dhëna binare. Ka raste kur disa “transfer-protocole” nuk njohin të dhëna tjera përvec 7-bitëshe. Në këtë rast duhet të bëhet enkodimi i këtyre të dhënave në të dhëna 7-bitëshe. Është e nevojshme të dihet mekanizmi me të cilin është kryer ky enkodim. Kjo fushë pra shërben pikërisht për këtë qëllim. Janë dy lloje të Content-Transfer Encoding: The quoted-printabletransfer përdoret kur kemi të dhëna që përbëhen nga okteta të mëdha që i korrespondojnë ASCII karaktereve. Kjo paraqet karakteret të prezentuara nga kodi heksadecimaal i tyre dhe vijat ndarëse që e kufizojnë rreshtin e mesazhit në 76 karaktere. Base64 përdoret për kodimin arbitrar të të dhënave në mënyrë që të jenë të paprekshme nga procesi i transportimit. 4. MIME- Content ID MIME-Content ID është një fushë që përdoret për të gjeneruar një ID për mesazhin.ID-ja duhet të jetë unike. Në disa raste është e nevojshme që një body të ndërveprojë me një tjetër shfrytëzohet Content-ID Shembull : Content-ID := msg-id 5. MIME- Content Description. MIME-Content Description është një fushë që përdoret për të përshkruar të dhënat që gjenden në përmbatjen e mesazhit.
 
==ReferencatReferimet==
“Internet Security - Cryptographic Principles, Algorithms and Protocols” Man Young Rhee