Ndryshimi mes inspektimeve të "Numri atomik"

v
→‎Referime: Referencat -> Referimet duke përdorur AWB
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
v (→‎Referime: Referencat -> Referimet duke përdorur AWB)
 
Kërkesa për elemente të reja është përshkruar zakonisht duke përdorur numrat atomike. Që nga 2010, elementet me numër atomike 1-118 janë vërejtur. Sinteza e elementeve të reja është kryer duke synuar bombarding atomet e elementeve të rënda me jonet, të tilla që shuma e numrave atomike e objektivit dhe elemente jon barabartë numri atomik i elementit duke u krijuar. Në përgjithësi, gjysmë-jeta bëhet më e shkurtër si rritet numri atomik, edhe pse një "ishull i stabilitetit", mund të ekzistojnë për izotopeve pazbuluara me numra të caktuara të protoneve dhe neutroneve.
 
== ReferencaReferime ==
{{reflist}}
== Shih edhe ==