Ndryshimi mes inspektimeve të "Illyricum Sacrum"

ska përmbledhje të redaktimeve
'''''Illyricum Sacrum''''' është një vepër enciklopedike e shumëvëllimshme shkruar në [[Latinisht|latinishte]] klasike që trajton historinë kishtare në viset kroate si dhe historinë e Kishës Katolike në ''[[Ilirikumi|Illyricum]]''-in klasik, sot [[Ballkani Perëndimor]]. Vepra u botua në tetë vëllime gjatë viteve 1751-1819, e vëllimi i nëntë i të cilës u botua më 1909.<ref>{{Cite web|url=http://enciklopedija.hr/Natuknica.aspx?ID=27106|title=Illyricum sacrum|publisher=Croatian Encyclopedia}}</ref>
 
== Historia ==
992

edits