Ndryshimi mes inspektimeve të "Spini"

2 bytes removed ,  1 vit më parë
v
Referencat -> Referimet duke përdorur AWB
v
v (Referencat -> Referimet duke përdorur AWB)
 
Në të vërtetë, në teorite klasike nuk ka një analog te drejtëpërdrejtë te vetisë vetjake te grimces qe ne mekaniken kuantike merr emrin ''spin''. Koncepti i kesaj vetije jo klasike te therrmijave elementare u propozua ne 1925 nga [[Ralph Kronig]], [[George Uhlenbeck]], dhe [[Samuel Goudsmit]]; duhet thene se emri kryesor qe lidhet me fenomenin e ''spinit'' ne fizike eshte [[Wolfgang Pauli]].
 
==ReferencatReferimet==
{{reflist}}
 
== ReferencaReferime ==
* {{cite book | author=Griffiths, David J.|title=Introduction to Quantum Mechanics (2nd ed.) | publisher=Prentice Hall |year=2004 |id=ISBN 0-13-111892-7}}