Ndryshimi mes inspektimeve të "Programi kompjuterik"

Reverted 1 edit by 2600:387:0:809:0:0:0:5D (talk): Unexplained removal. (TW)
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
(Reverted 1 edit by 2600:387:0:809:0:0:0:5D (talk): Unexplained removal. (TW))
Etiketa: Undo
 
'''[[Programi|Programet]] [[Kompjuteri|kompjuterike]]''' janë programe elektronike të pershtatura në gjuhë të ndryshme elektronike që bëjnë të mundëshëm përdorimin e njehsorit vetjak ([[gjuha angleze|ang.]]Personal Computer [[shqiptimi|lexo]] ''Personal kompjuter'' në kuptimin njesorë/llogaritës personal) për qëllime të caktuara.
Programet kryesore për një njehsor vetjak janë programet e [[Sistemi operativ|sistemit veprues]] si Windows, Mac, Unix etj. Këto programe vënë në "komunikim" pjeset elektronike (Hardware), parapregatisin (platformën) dhe veprojnë pamvarësisht nga ndonjë program tjetër.
Përndryshe ende nuk ka ndonjë perzgjedhje shkencore të programeve elektronike, përpos që këto në teknoligjin apo në gjuhën programuese ndryshe thirren me një emër të përbashkët "software".
 
== Programet e sisteme vepruese ==
<div class="thumb tright">
26

edits