Dallime mes rishikimeve të "Rrjeti Kompjuterik"

Lidhje të jashtme të shpëtuara: 1 Lidhje të jashtme të etiketuara si të vdekura: 0) #IABot (v2.0
[Redaktim i kontrolluar][Redaktim i kontrolluar]
v (→‎Referimet: Referencat -> Referimet duke përdorur AWB)
(Lidhje të jashtme të shpëtuara: 1 Lidhje të jashtme të etiketuara si të vdekura: 0) #IABot (v2.0)
në rrjetin kompjuterik. Komunikimi i rrjetave kompjuterik nëpërmjet përcjellësave të telefonave kërkon disa pajisje shtesë.
Sinjali telefonik është i tipit analog dhe jo dixhital. Ndryshimi qëndron në faktin që, sinjali analog është proçesi marrjes së
sinjalit zanor ose pamor (në të shumtën e rasteve nga njeriu) dhe perkthehet në pulse elektronike. Sinjalet dixhitale e marrin sinjalin zanor ose pamor dhe e thyejnë në kode binare pra formojnë seri “1”-sh dhe “0”-sh. Shumica e pajisjeve analoge janë telefonat, fakset, modemet etj.<ref name="albbrain.com">[{{Cite web |url=http://albbrain.com/ |title=albbrain.com] |accessdate=25 mars 2010 |archiveurl=https://web.archive.org/web/20100324004829/http://www.albbrain.com/ |archivedate=24 mars 2010 |url-status=dead }}</ref>
 
Në figurën e mësipërme jepen hallkat në të cilat kalon sinjali si analog ashtu dhe dixhital.