Ndryshimi mes inspektimeve të "Shoqëria Civile"

v
U kthyen ndryshimet e 46.99.5.210 (diskutimet) në versionin e fundit nga Tiimiii.
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
v (U kthyen ndryshimet e 46.99.5.210 (diskutimet) në versionin e fundit nga Tiimiii.)
KRI'''Shoqëria PIDHIcivile''' RROKOKOtërësiaapo [[shoqëria]] qytetare është tërësia e [[organizata]]ve dhe [[Institucioni|institucioneve]] shoqërore qytetare vullnetare që formojnë themelin e funksionimt të shoqërisë si anë e kundërt mbështetëse e një [[shteti]] (pamvarësisht nga sistemi politik i tij) dhe institucioneve tregtare.
 
Si shoqëri civile nënkuptohet një pjesë brenda për brenda një shoqërie që ka lindur në mesin e një sfere shtetërore, ekonomike dhe private, si edhe midis shtetit, [[tregu]]t dhe [[Familja|familjes]]. Kjo pjesë njihet si ''hapësirë publike'', e cila sot formohet nëpërmjet nismash, bashkësish, lidhjesh, shoqatash dhe nga një numër i shumtë shoqërish të pavarura nga shteti me trajta dhe nivele organizatash të ndryshme. ''Lëvizja shoqërore'' është pjesë e këtyre organizatave.
 
== Shoqëria civile dhe demokracia ==
Shoqëria Civile nënkupton një koncept shumë të gjerë, i cili në thelb shpreh pjesëmarrjen aktive të individit për të zgjeruar dhe konsoliduar liritë dhe të drejtat e njerëzve, kontributin e tij për një shoqëri të hapur dhe të drejtë, që frymëzon solidaritet, humanizëm, tolerancë dhe mirëkuptim, të cilat janë aq të domosdoshme për vendin tonë në këtë fazë tranzicioni të vështirë dhe të zgjatur.
101

edits