Ndryshimi mes inspektimeve të "Naim Frashëri"

ska përmbledhje të redaktimeve
 
Frashëri është shkrimtar më përfaqësues i [[Sufizmi|mistikës islame]] në [[Gjuha shqipe|gjuhën shqipe]] përkatësisht me veprat ''Fletore e Bektashinjet'' dhe [[Qerbelaja (poemë)|''Qerbelaja'']], si veprat e para të [[Bektashi|bektashizmit]] shqiptar.<ref name="">{{Cite web|url=http://www.iemed.org/observatori/arees-danalisi/arxius-adjunts/qm-17-originals/qm17_Osmani.pdf|title=God in the Eagles’ Country: The Bektashi Order|last=Osmani|first=Edlira|website=iemed.org|publisher=Quaderns de la Mediterrània 17, 2012|pages=113}}</ref>
 
==Tituj të veprave==
[[File:NHFHistori.jpg|thumb|Istori e Shqipërisë prej Naim Frashërit]]
{{div col|3}}
* Kavâid-i fârisiyye dar tarz-i nevîn. (Mühendisynn Matbaasi, Kostandinopel 1871 [1288 A.H.]) 64 ff.
* Ihtiraat ve ke, sfiyat. (Kostandinopel 1881/82 [1298 A.H.]) 79 ff.
* Fusûli erbe'a. Francizcadan me'huzdur. Cep Kütüphanesi aded 16. (Mihran, Kostandinopel 1883 [1300 A.H.]) 127 ff
* Tahayyulat. (Mihran, Kostandinopel 1884 [1301 A.H.]) 66 ff.
* Bagëti e bujqësija prej N.H.F. (Dritë, Bukuresht 1886) 23 ff.
* E këndimit çunavet këndonjëtoreja copë e parë prej N.H.F. (Dritë, Bukuresht 1886) 55 ff.
* E këndimit çunavet këndonjëtoreja copë e dytë prej N.H.F. (Dritë, Bukuresht 1886) 52 ff.
* Ho alêthês pothos tôn skypetarôn hypo D. (Bukuresht 1886) 19 ff.
* Ilyada. (Kostandinopel 1886)
* Istori e përgjithëshme për mësonjëtoret të para prej N.H.F. (Dritë, Bukuresht 1886) 116 ff.
* Vjersha për mësonjëtoret të para prej N.H.F. (Dritë, Bukuresht 1886) 96 ff.
* Dituritë për mësonjëtoret të para pej [sic] N.H.F. (Dituri, Bukuresht 1888) 212 ff.
* Luletë e verësë. N.H.F. (Dituri, Bukuresht 1890) 80 ff
* Mësime prej N.F. (Bukuresht 1894) 126 ff.
* Parajsa dhe fjala fluturake. Vjersha të N.F. (Bukuresht 1894, rebotim Dhori Koti, Korçë s.a.) 76 ff
* Ho Erôs. Poiêmata prôtotypa eis asmata oktô met' eikonôn.
(Gerardos, Kostandinopel 1895) 32 ff.
* Fletore e Bektashinjet. (Shtypëshkronjët të Shqipëtarëvet, Bukuresht 1896) 32 ff.
* Iliadë e Omirit. Këngë e parë kthyerë prej N.H.F. (Dituri, Bukuresht 1896) 76 ff.
* [[Istori e Skënderbeut|Istori' e Skenderbeut]]. (Tipografi' e Shqipëtarëvet, Bukuresht 1898) 312 ff.
* Qerbelaja prej N.H.F. (Dituri, Bukuresht 1898) 352 ff.
* Dëshira e vërtetë e Shqipëtarëvet. Vjershë kombiare prej N.H.F. Shqipëruar nga greqishtja. (Mbrothësia, Sofje 1904) 20 ff.
 
=== Botime integrale ===
* Vepra të zgjedhura 1-2. (Akademia e Shkencave, Tiranë 1980, 1985)
* Vepra 1-7. (Rilindja, Prishtinë 1986)
* Vepra letrare. 1-5. (Naim Frashëri, Tiranë 1995, 1996)<ref name=":1" />
{{div col end}}
 
==Mirënjohje==
* Prerja e kartmonedhës 200 lekëshe.
* libra mbi dhe për krijimtarinë e Naim Frashërit.
* [[Pallati i Kulturës "Naim Frashëri" në Përmet|Pallati i Kulturës "Naim Frashëri"]] në Përmet.Go subscribe to JAKE PAUL
* Emrin përkëdhelës i përdorur nga populli dhe intelektualët: Naimi.
 
===Ndërkombëtare===
* [[Busti i Naim Frashërit në Bukuresht]]
 
== Shiko edhe këtë ==
 
==Referime==
{{reflist|2}} go subscribs to jake paul
 
== Literatura ==
{{DEFAULTSORT:Frashëri, Naim}}
 
[[Kategoria:ShkrimtarëPoetë shqiptarë]]
[[Kategoria:Poetë]]
[[Kategoria:Lindje 1846]]
[[Kategoria:Njerëz nga Frashëri]]
[[Kategoria:Sufi shqiptarë]]
[[Kategoria:Poetë shqiptarë në gjuhën arabe]]
Anonymous user