Dr.Nijazi Halili

Joined 22 prill 2017
v
Undid edits by 5.206.233.137 (talk) to last version by 84.22.60.14
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
v (Undid edits by 5.206.233.137 (talk) to last version by 84.22.60.14)
Curriculum vitae
 
Prof.Dr. Nijazi Halili PhD
Albanian American Academy of Science and Arts in New York USA
Departamenti për Ekonomi pranë AAAS
 
NijaziAnëtar i Akademisë Shqiptare Amerikane të Shkencave dhe Arteve me seli në New York- USA Halili, i lindur në fshatin Tërstenik të Vitisë, më 1964. Shkollimin fillor në fsh.Tërstenik të mesmen në Viti, ndërsa studimet Themelore në Degën e Edukimit në Universitetin e Prishtinës,Qendra në Gjakovë. Studimet e magjistraturës i ka përfunduar në Universitetin Ndërkombëtar në Strugë, me 2010 me tezën e magjistraturën: "Personalitetet e shquara shqiptare dhe ndikimi i tyre në diplomacinë botërore", dhe morri titullin shkencor: Magjistër i Shkencave Politike. Studimet e doktorates i ka filluar në Shkencat Politike në Emuni University,në Slloveni dhe është graduar PhD of Political Sciences (Kandidat për Doktor i Shkencave Politike), kurse Studimet e Doktorates në distancë i ka përfunduar në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, me 2015 në fushën e Administrimit të Biznesit, me tezen e doktorale: BALKANS, PENINSULA OF CRISIS FAILURE OF DIPLOMATIC MANAGEMENT (Ballkani Gadishull i Krizës, dhe dështimi diplomatik), dhe u gradua me titull shkencor: Doctor of Business Administration.
 
Nijazi Halili, i lindur në fshatin Tërstenik të Vitisë, më 1964. Shkollimin fillor në fsh.Tërstenik të mesmen në Viti, ndërsa studimet Themelore në Degën e Edukimit në Universitetin e Prishtinës,Qendra në Gjakovë. Studimet e magjistraturës i ka përfunduar në Universitetin Ndërkombëtar në Strugë, me 2010 me tezën e magjistraturën: "Personalitetet e shquara shqiptare dhe ndikimi i tyre në diplomacinë botërore", dhe morri titullin shkencor: Magjistër i Shkencave Politike. Studimet e doktorates i ka filluar në Shkencat Politike në Emuni University,në Slloveni dhe është graduar PhD of Political Sciences (Kandidat për Doktor i Shkencave Politike), kurse Studimet e Doktorates në distancë i ka përfunduar në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, me 2015 në fushën e Administrimit të Biznesit, me tezen e doktorale: BALKANS, PENINSULA OF CRISIS FAILURE OF DIPLOMATIC MANAGEMENT (Ballkani Gadishull i Krizës, dhe dështimi diplomatik), dhe u gradua me titull shkencor: Doctor of Business Administration.
Është pjesëmarrës i shumë konferencave shkencore, sesioneve shkencore, simpoziumeve si brenda ashtu edhe jashtë vendit. Po ashtu është autor i shumë publikimeve nëpër revista të ndryshme shkencore ndërkombëtare. Është aktiv në fushën e publicitiskës në cilësi të analistit politikë, Aktualisht është emëruar Anëtar i rregullt i Alumnit të Asocionit të Universitetit të Kalifornisë, në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Anëtar i Universitet Europian të Tiranës, në Shqipëri, Anëtar i Bordit në Institutin për Studime Ligjore Demokratike në Gjilan , Anëtar i Asociaconit të Atlantikut të Rinisë së Kosovës KYATA me seli në Prishtinë, Anëtar i Organizatës Unitetit Global-Alban, me seli në Prishtinë, Anëtar i Shoqatës së Shrimtarve të Vitisë, Nënkryetar i Instancës së Pavarur të INTELEKTUALEVE TE PAVARUR SHQIPTARE TË KOSOVËS, Anëtar i Akademisë Shqiptare Amerikane të Shkencave dhe Arteve me seli në New York-USA.
Eksperienca, ka punuar në fushën e arsimit për vite të tëra, fillimisht në arsimin fillor e pastaj në arsimin e lartë. Tani punon profesor i rregullt në Kolegjin Universitar ILIRIA në Prishtinë.
Me vendimin 475/01 të datës 6.10.2019 është emëruar anëtar i Këshillit të Shkencës në Ministrinë e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë në Prishtinë.
 
Librat:
1.Dështimi i Diplomacisë në Ballkan, 2018 Prishtinë,
2.Reflektime Diplomatike në Shtetndërtimin e Kosovës, 2019,Prishtinë.
3.Menaxhini dhe Zgjidhja e krizave, në proces të botimit.
 
 
PUNIMET SHKENCORE
26

edits