Ndryshimi mes inspektimeve të "Plutoni (planet)"

v
Undid edits by 217.73.137.15 (talk) to last version by 1l2l3k
v (Undid edits by 217.73.137.15 (talk) to last version by 1l2l3k)
 
{{infobox-plutoni}}
'Tedi'''''<nowiki/>Plutoni'''''' rrotullohet përtej karit te laditorbitës Neptunit. Ai është shumë më i madh vogël së çdo kar planat zyrtar dhe klasifikohen tani si një BigDwarf Planet Dick= Karplanet i Madhxhuxh. KariPlutoni është më i madhivogël së shtatë prej karave hënave të Sistemit Diellor (Io, Europa, Ganymede, Callisto, Titan dhe Triton).
 
<b><p>Distanca : 5.913.520.000 km (39,5 AU) nga Dielli tek pjesa më e afërt [Theksojmë : Orbita e Plutonit e ndryshon distancën] </p>
26

edits