Ndryshimi mes inspektimeve të "F.C. Internazionale Milano"

 
Më 15 tetor 2013, një konsorcium indonezian (International Sports Capital HK Ltd.) i udhëhequr nga [[Erick Thohir]], Handy Soetedjo dhe Rosan Roeslani, firmosën një marrëveshje për të blerë 70% të aksioneve të Interit nga Internazionale Holding S.r.l.<ref>{{cite web|url=https://www.forbes.com/sites/afontevecchia/2013/10/15/inter-milan-sells-70-stake-to-indonesias-erick-thohir-at-480m-valuation/|title=Inter Milan Sells 70% Stake To Indonesia's Erick Thohir At $480M Valuation|trans-title=Inter shet 70% të askioneve te Erick Thohir i Indonezisë për vlerën 480 milion $|publisher=Forbes.com|language=en|date=16 tetor 2013|access-date=1 shtator 2017|archive-url=https://web.archive.org/web/20170819235949/https://www.forbes.com/sites/afontevecchia/2013/10/15/inter-milan-sells-70-stake-to-indonesias-erick-thohir-at-480m-valuation/|archive-date=19 gusht 2017|url-status=}}</ref><ref>{{cite web|url=http://www.inter.it/en/news/44183|title=FC Internazionale Milano statement|trans-title=Deklaratë e FC Internazionale Milanos|publisher=F.C. Internazionale Milano|language=en|date=15 nëntor 2013|accessdate=5 qershor 2015|archive-url=https://web.archive.org/web/20150608182628/http://www.inter.it/en/news/44183|archive-date=8 qershor 2015|url-status=}}</ref><ref>{{cite web|url=http://www.inter.it/en/news/43937|title=FC Internazionale Milano S.p.A. signs an agreement to open capital to new investors|trans-title=FC Internazionale Milano firmos një marrëveshje për të hapur kapiten me intervistuesit e rinjë|publisher=F.C. Internazionale Milano|language=en|date=15 tetor 2013|accessdate=6 qershor 2015|archive-url=https://web.archive.org/web/20150523033918/http://www.inter.it/en/news/43937|archive-date=23 maj 2015|url-status=}}</ref> Menjëherë pas marrëveshjes, Internazionale Holding S.r.l i Morattit majti 29.5% të aksioneve të FC Internazionale Milano S.p.A.<ref name=Inter2014bilancio>FC Internazionale Milano S.p.A. ''bilancio'' (raporti financiar dhe llogaritë) më 30 qershor 2014, [http://www.registroimprese.it PDF purchased from Italian C.C.I.A.A.] {{Webarchive|url=https://web.archive.org/web/20140430040135/http://www.registroimprese.it/ |date= }}</ref> Pas marrëveshjes, aksionet e Interit ishin në pronësi të një kompanie mbajtëse, me emër International Sports Capital S.p.A të Italisë (për 70% të aksioneve), International Sports Capital HK Limited dhe Asian Sports Ventures HK Limited të Hong Kongut. Asian Sports Ventures HK Limited, në vetvete një kompani tjetër mbajtëse e ndërmjetme, ishte në pronësi të Nusantara Sports Ventures HK Limited (60% të aksioneve, një kompani në pronësi të Thohir), Alke Sports Investment HK Limited (20% të aksioneve) dhe Aksis Sports Capital HK Limited (20% të aksioneve).
 
Thohir, i cili gjithashtu ishte në pronësi të klubit [[Major League Soccer]] (MLS) [[D.C. United]] dhe [[Super Liga Indonezine|Super Ligës Indoneziane]] (ISL) [[Persib Bandung]], njoftoi më 2 dhjetor 2013 se Inter dhe D.C. United kishin formuar partneritet strategjik. Gjatë epokës Thohir, klubi filloi të modifikojë strukturën financiare nga i varur në investime të vazhdueshme të pronarit në një model biznesi më të vetë-qëndrueshëm, megjithëse klubi ende shkelte rregullat e Fair Play Financiar të [[UEFA]]-s në vitin 2015. Klubi u gjobit dhe mori reduktim të ekipit në kompeticionet e UEFA-s, si dhe mori gjoba shtesë të pezulluara në periudhën e provës. Gjatë kësaj kohe, Roberto Mancini u kthye si trajner më 14 nëntor 2014.
 
== Fanella dhe Stema ==