Ndryshimi mes inspektimeve të "F.C. Internazionale Milano"

 
Thohir, i cili gjithashtu ishte në pronësi të klubit [[Major League Soccer]] (MLS) [[D.C. United]] dhe [[Super Liga Indonezine|Super Ligës Indoneziane]] (ISL) [[Persib Bandung]], njoftoi më 2 dhjetor 2013 se Inter dhe D.C. United kishin formuar partneritet strategjik. Gjatë epokës Thohir, klubi filloi të modifikojë strukturën financiare nga i varur në investime të vazhdueshme të pronarit në një model biznesi më të vetë-qëndrueshëm, megjithëse klubi ende shkelte rregullat e Fair Play Financiar të [[UEFA]]-s në vitin 2015. Klubi u gjobit dhe mori reduktim të ekipit në kompeticionet e UEFA-s, si dhe mori gjoba shtesë të pezulluara në periudhën e provës. Gjatë kësaj kohe, Roberto Mancini u kthye si trajner më 14 nëntor 2014.<ref>{{cite web|url=https://telegrafi.com/zyrtare-mancini-rikthehet-te-interi/|title=Zyrtare: Mancini rikthehet te Interi|publisher=Telegrafi.com|date=14 nëntor 2014|accessdate=24 tetor 2019}}</ref>
 
Më 6 qershor 2016, [[Suning Holdings Group]] (përmes një kompanie anësore me qendër në Luksemburg, Great Horizon S.á rl) një kompani në pronësi të [[Zhang Jindong]], bashkëthemelues dhe kryetar i [[Suning Commerce Group]], fitoi një shumicë të aksioneve të Interit nga konsorciumi International Sports Capital S.p.A. i Thohir dhe pjesët e mbetura të familjes Internazionale Holding S.r.l. të Morattit. Sipas regjistrimeve të ndryshme, investimi i përgjithshëm nga Suning ishte rreth 270 milion €. Marrëveshja u miratua nga një mbledhje e jashtëzakonshme e përgjithshme në 28 qershor 2016, nga e cila Suning Holdings Group kishte fituar një 68.55% të aksioneve në klub.
 
== Fanella dhe Stema ==