Ndryshimi mes inspektimeve të "Hërkoci"

106 bytes removed ,  1 vit më parë
v
ska përmbledhje të redaktimeve
(Lidhje të jashtme të shpëtuara: 1 Lidhje të jashtme të etiketuara si të vdekura: 0) #IABot (v2.0)
v
 
== Gjeografia ==
Sipas një statistike gjatë vitit 1948 fshati Hërkoc ka pasur 230 banor,dikubanorë. Sipas të dhënave statistikore në vitin 1970 ai numernumër është zvogluarzvogëluar ka qenë 201 banor,sipasbanorë. të dhënave statistikore.Në vitin 1994 ky numernumër ka rarënëmënyrmënyrë drastike kështu qëdhe në vitin 1994 kaështë numerurpërbërë 35nga banor,vetëm mirëpo35 kybanorë. numerSot, ka shkuarkëtë dukefshat u zvogluar gjatë kohës,kështu që tash janjetojnë 2-3 familje me 5-6 anetaranëtarë edheose më pak.
 
=== Toponimet ===
 
== Histori ==
Në këtëKy fshat malor (Hërkoc),njihet disapër ngashtëpitë këto gjera mund ti shifnu shtëpi tëe vjetra, ajrujin dhe paster,ujëajërin shum tëe mirëpastër,qetësi malore,drunjëdrunjtë dhe vjeterqetësinë me shekuj e gjithcka tjetërmalore. Fshati Hërkoc është pjesë e komunes së Likovës pozicionohet mbi pendën e Likoves afër fshatit Presnicë,po të shikosh nga larg Hërkoci duket fshat i rrethuar nga dy kodra dhe shtëpit janë të renditura njëra pas tjetrës, nga ky fshat janë shpërngulur shum banor me kalimin e kohës numri i banorëve është reduktuar dhe tashmë në Hërkoc jetojnë vetëm dy familje. Sipas një statistike gjatë vitit 1948 fshati Hërkoc ka pasur 230 banor,diku më vitin 1970 ai numer është zvogluar ka qenë 201 banor,sipas të dhënave statistikore.Në vitin 1994 ky numer ka ra në mënyr drastike kështu që në vitin 1994 ka numerur 35 banor, mirëpo ky numer ka shkuar duke u zvogluar gjatë kohës,kështu që tash jan 2-3 familje me 5-6 anetar edhe më pak. Njeriu ka nostalgji për vendlindje dhe vendlindja nuk harrohet,banorët e ish këti fshatit,në stinën e veres zakonisht vijn e vizitojnë, mirëpo problem ka qenë cështja e rrugës e pa zgjidhur.Në këtë fshat egziston edhe rrejti elektrik që sado pak e bën më të lehtë mbijetimin e atyre 2-3 familjeve që kan mbetur,përvec asaj shkolla e fshatit shfrytëzohet për nxënësit e fshatit Presnicë,cështja e disa vitëve me radhë ka qenë rruga që con nga fshati Presnicë për të hyr ne fshatin Hërkoc. Megjithatë shumë bashkëfshatar kan filluar një iniciativ para 1 viti pikërisht për rregullimin e kësaj rruge,ata kan hapur një rrugë të re e cila nga penda e Likovës deri në fshatin Hërkoc është me gjatësi prej 4 km.Në për fshatin Hërkoc mund ti shifni disa shtëpi të rrënuara, megjithatë këtu zhvillohen pemët dhe banorët e paktë që jetojnë mirren kryesisht me blegtori,pasi që ka kushte shumë të volitshme për blegtori,por pjesërisht bujqësia është e zhvilluar,mirëpo me rregullimin e rrugës ashtu sic është filluar ne vitin 2010, besojmë qe do ti kthehet gjallëria dhe dot kthehet një pjesë më e madhe për të banuar prap në fshat. Rruga e re në të ardhmën do të jap mundësi të reja Për ata që dëshirojnë ta vizitojnë këtë fshat,ndoshta herën tjetër kur do ta vizitojmë Hërkocin rruga e re do të jet e asfalltuar,që në këtë fshat të kënaqemi me ambientin e pasteër,ujin e pastër malorë,heshtjen dhe të gjitha të mirat e këti fshati.
 
<!-- == Shih edhe == -->
11

edits