Ndryshimi mes inspektimeve të "F.C. Internazionale Milano"

==Ngjyrat, fanella dhe stema==
[[Skeda:R20.JPG|thumb|djathtas|200px|Fanella karakteristike e Interit është fanella me vija blu dhe të zeza. Kjo fanellë është e legjendës [[Álvaro Recoba]] me numër 20.]]
Një nga themeluesit e Interit ishte një piktor i quajtur Giorgio Muggiani, i cili kishte përgjegjësinë për modelin e stemës së parë të Interit në vitin 1908. Modeli i parë ka pasur shkronjat "FCIM" në qëndër mes disa vizave që formuan stemën e klubit. Disa elemente bazike të modelit të parë vazhdojnë ende të qëndrojnë edhe pse stema është modifikuar disa herë ndër vite. Që nga sezoni 1999–2000, stema origjinale e klubit u zvogëlua në përmasa, për t'i dhënë hapsirë vendosjes së emrit të klubit në pjesën e sipërme dhe vitin e themelimit në pjesën e poshtme.<ref>{{cite web|url=http://www.museodelmarchioitaliano.com/route1/inter.php|title=The Inter FCIM logo|trans-title=Stema e Interit FCIM|publisher=Museo del Marchio Italiano|language=en|accessdate=9 nëntor 2019}}</ref>
 
Inter që nga krijimi në vitin 1908 e deri tani, ka përdorur fanella me vija të zeza dhe blu.<ref name=ninteenzeroeight>{{cite news|url=http://www.corriere.it/vivimilano/speciali/inter/index.shtml|work=ViviMilano.it|title=9 marzo 1908, 43 milanisti fondano l'Inter|accessdate=24 qershor 2007}}</ref> Ata zgjodhën ngjyrën e zezë për të përfaqësuar natën dhe ngjyrën blu për të përfaqësuar qiellin. Perveç një periudhe në [[Lufta e Dytë Botërore|Luftën e Dytë Botërore]] që Inter i braktisi këto dy ngjyra, nuk ka pasur ndonjë periudhë tjetër kohore që Inter i la këto ngjyra.<ref name="autogenerated1">{{cite news|url=http://www.footballderbies.com/honours/index.php?id=30|work=FootballDerbies.com|title=AC Milan vs. Inter Milan|accessdate=25 korrik 2007|archive-url=https://web.archive.org/web/20110913000901/http://www.footballderbies.com/honours/index.php?id=30|archive-date=13 shtator 2011|url-status=dead}}</ref> Në vitin 2008, Inter festoi 100 vjetorin e tyre me një kryq të kuq në fanellen e tyre. Kryqi kujton flamurin e qytetit të tyre [[Milano]], dhe ata vazhdojnë të përdorin këtë model në fanellen e tyre të tretë.<ref>{{cite news|url=http://emeroteca.coni.it/?q=node/6&f=822&p=1 |title=Emeroteca Coni |work=Emeroteca.coni.it |date= |accessdate=7 janar 2013}}</ref><ref name="ambrosianacolours">{{cite news|url=http://www.toffs.com/icat/ambrosiana|work=Toffs.com|title=Ambrosiana S.S 1928|date=24 June 2007}}</ref>