Ndryshimi mes inspektimeve të "F.C. Internazionale Milano"

Në vitin 2007, stema j'u rikthye modelit të epokës para sezonit 1999–2000. Ajo mori një pamje më moderne, e kishte yllin e ''Scudettos'' më të vogël dhe kishte ngjyra më të hapura. Ky version u përdor deri në korrik 2014, ku klubi vendosi t'i nënshtrohej një rimodelimi.<ref>{{cite web|url=https://www.inter.it/en/news/2014/07/7/nerazzurri-rebranding-new-logo-same-inter.html|title=Nerazzurri rebranding: new logo, same Inter|trans-title=Zikaltrit rimodelohen: stemë e re, Inter i njëjtë|website=inter.it|publisher=F.C. Internazionale Milano|language=en|date=21 korrik 2014|accessdate=10 nëntor 2019}}</ref> Diferenca më e veçantë midis stemës aktuale dhe atyre të shkuara ishte heqja e yllit nga të gjitha mediat përveç fanellave.<ref>{{cite web|url=https://www.inter.it/en/news/2014/07/7/inter-rebranding-in-detail.html|title=Inter rebranding in detail|trans-title=Rimodelimi i Interit në detaje|website=inter.it|publisher=F.C. Internazionale Milano|language=en|date=7 korrik 2014|accessdate=10 nëntor 2019}}</ref>
 
Që nga krijimi në vitin 1908, Interi ka luajtur me fanella me vija të zeza dhe blu.<ref name=ninteenzeroeight>{{cite news|url=http://www.corriere.it/vivimilano/speciali/inter/index.shtml|title=9 marzo 1908, 43 milanisti fondano l'Inter|trans-title=8 mars 1908, 43 milanistë themeluan Interin|publisher=ViviMilano.it|language=en|accessdate=24 qershor 2007}}</ref> Ata zgjodhën ngjyrën e zezë për të përfaqësuar natën dhe ngjyrën blu për të përfaqësuar qiellin. Perveç një periudhe në [[Lufta e Dytë Botërore|Luftën e Dytë Botërore]] që Inter i braktisi këto dy ngjyra, nuk ka pasur ndonjë periudhë tjetër kohore pa këto ngjyra, duke fituar edhe pseudonimin ''Nerazzurri''.<ref name="autogenerated1">{{cite news|url=http://www.footballderbies.com/honours/index.php?id=30|title=AC Milan vs. Inter Milan|publisher=FootballDerbies.com|language=en|accessdate=25 korrik 2007}}</ref> Në vitin 20081928, Interfilozofia festoidhe 100emri vjetorini dukeklubit vendosuri njësolli kryqPartisë Fashiste kuqshqësim. Si fanellenrezultat ei tyre;kësaj, kryqigjatë ështëatij pjesëviti, eklubi, flamurittashmë 20 qytetitvjet i [[Milano]]svjetër, dheu vazhdonbashkua me përdoret''Unione Sportiva fanellenMilanese''. eKlubi tretëi ri klubit.<ref>{{citeu news|url=http://emeroteca.coni.it/?q=node/6&f=822&p=1|title=Emerotecaquajt Coni|publisher=Emeroteca.coni.it|language=it|accessdate=7''Società janarSportiva 2013}}</ref><refAmbrosiana'' name="ambrosianacolours">{{cite news|url=http://www.toffs.com/icat/ambrosiana|title=Ambrosianander S.S 1928|publisher=Toffs.com|language=it|date=24shenjtorit qershormbrojtës 2007}}</ref>të Milanos.
 
Në vitin 2008, Inter festoi 100 vjetorin duke vendosur një kryq të kuq në fanellen e tyre; kryqi është pjesë e flamurit të qytetit të [[Milano]]s, dhe vazhdon të përdoret në fanellen e tretë të klubit.<ref>{{cite news|url=http://emeroteca.coni.it/?q=node/6&f=822&p=1|title=Emeroteca Coni|publisher=Emeroteca.coni.it|language=it|accessdate=7 janar 2013}}</ref><ref name="ambrosianacolours">{{cite news|url=http://www.toffs.com/icat/ambrosiana|title=Ambrosiana S.S 1928|publisher=Toffs.com|language=it|date=24 qershor 2007}}</ref>
 
Shumica nga skuadrat e [[Serie A]] përdorin kafshë për të përfaqësuar simbolet dhe historinë e tyre. Një prej këtyre skuadrave është edhe Interi, i cili për simbol ka gjapërin, i quajtur ''Il biscione'' ose ''Serpente''. Gjarpëri është një simbol i rëndësishëm për qytetin e Milanos. Simboli është i famshëm për praninë e saj në shtepinë e ''Sforza'' (i cili sundoi mbi [[Italia|Italinë]] nga Milano gjatë periudhës së rilindjes).