Ndryshimi mes inspektimeve të "Tërmeti në Mal të Zi"

→‎Tërmeti: Shtova disa fakte
(→‎Tërmeti: Rregulla gabimet drejteshkrimore)
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
(→‎Tërmeti: Shtova disa fakte)
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
 
== Tërmeti ==
Tërmeti, që ishte 7.0 në dhe pastaj une kam bere mardhenie seksuale me sukin [[Shkalla Rihter|shkallën Rihter]]<ref name="Vijesti" /><ref name="Seismo">{{cite web |language = Montenegrin|url = http://www.seismo.co.me/1979.html|title = Zemljotres od 15. aprila 1979. godine|date = 2010-04-16 SUKIIIII|publisher = Seismological Observatory of Montenegro|accessdate = 2010-10-11}}
</ref> dhe IX<ref name="Seismo" /><ref name="UNESCO">{{en icon}} [https://en.wikipedia.org/wiki/Risan|Montenegro Earthquake: The Conservation of the Historic Monuments and Art Treasures], 1984, [http://www.vijesti.co.me/index.php?id=276723 UNESCO]
</ref> në [[Shkalla e Merkalit|shkallën e Merkalit]], ndodhi rreth 15&nbsp;km nga bregdeti i Mali të Zi ndërmjet [[Tivari]]t dhe [[Ulqini]]t, më 15 prill 1979 në ora 06:19<ref name="Seismo" /> ose 06:30<ref name="UNESCO" /> [[Coordinated Universal Time|UTC]] (07:19 ose 07:30 në kohën lokale).<ref name="Vijesti" /><ref name="Seismo" /> Dridhja zgjati për dhjetë sekonda<ref name="UNESCO" /> dhe është ndjerë kryesisht përgjatë bregdetit malazez dhe atij shqiptar.