Dallime mes rishikimeve të "Mësimdhënia"

14 bytes removed ,  3 vjet më parë
[Redaktim i kontrolluar][Redaktim i kontrolluar]
# Është shumë efektive me adoleshentët dhe të rinjtë.
 
==== Parimet e metodës TPR :<ref>{{Cite web|url=http://preparationforcerttesol.weebly.com/total-physical-response-principles.html|title=THE PRINCIPLES OF THE TOTAL PHYSICAL RESPONSE METHOD}}</ref> ====
1.# Të zhvillohet fillimisht kuptimi i gjuhës së re para të folurit. Nxënësit mund të qëndrojnë në heshtje.
2.# Lëvizja e trupit ndihmon ruajtjen e gjuhës.
 
3.# Mënyra urdhërore përdoret për të drejtuar nxënësit
2. Lëvizja e trupit ndihmon ruajtjen e gjuhës.
4.# Vëzhgimi dhe kryerja e veprimeve janë të dobishme.
 
5.# Rutinat fikse nuk janë të dobishme.
3. Mënyra urdhërore përdoret për të drejtuar nxënësit
6.# Risia është argëtuese, kështu që mësuesi duhet të jetë sa më kreativ dhe inkurajues.
 
7.# Gjuha e folur preferohet të jetë e të njëjtës formë me atë të shkruarën.
4. Vëzhgimi dhe kryerja e veprimeve janë të dobishme.
8.# Nxënësit do të flasin kur të ndihen gati dhe jo me detyrim.
 
5. Rutinat fikse nuk janë të dobishme.
 
6. Risia është argëtuese, kështu që mësuesi duhet të jetë sa më kreativ dhe inkurajues.
 
7. Gjuha e folur preferohet të jetë e të njëjtës formë me atë të shkruarën.
 
8. Nxënësit do të flasin kur të ndihen gati dhe jo me detyrim.
 
==== Roli i mësuesit <ref>{{Cite web|url=http://www2.vobs.at/ludescher/total_physical_response.htm|title=Total Physical Response}}</ref> ====