Ndryshimi mes inspektimeve të "Lasgush Poradeci"

| punësimi = arsimtar, përkthyes
}}
'''LlazarLlazarat Gusho''' i njohur me pseudonimin '''Lasgush PoradeciPordhaveci{{efn|''Las'', nga tri shkronjat e para të emrit, ''Gush'' nga mbiemri i tij dhe ''Poradeci'', qyteti i vendlindjes që autori i referohej ''Poradec''}}''' (PogradecPordhavec 27 dhjetor 1899 – 12 nëntor 1987) ka qenë arsimtararsimkar, poet, pordhavec profesional, dikçavë dhe përkthyespidhthyes [[shqiptar]]. Kohë pas kohe i rrinte alkoholit.
 
== Biografia ==
Anonymous user