Ndryshimi mes inspektimeve të "Poli i Jugut"

Rregullova gabimet e bera qe njerzit ta lexpjne me mire kete teks jo letrar
v
(Rregullova gabimet e bera qe njerzit ta lexpjne me mire kete teks jo letrar)
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
 
'''Poli i Jugut''', i njohur gjithashtu si '''Poli i Jugut Gjeografik''' ose '''Poli i Jugut Tokësor''', është një nga dy pikat ku aksaksi i rrotullimit të Tokës kryqëzon sipërfaqen e saj. Është pika më jugore në sipërfaqen e [[Toka|Tokës]] dhe shtrihet në anën e kundërt të Tokës nga [[Poli i Veriut|Polin e Veriut]].
 
I ndodhur në kontinentin e [[Antarktiku|Antarktidës]], është vendi i Stacionit amerikan Amundsen-Scott South Pole, i cili është themeluar në vitin 1956 dhe ka qenë vazhdimisht i stafit që nga ai vit. Poli i Jugut Gjeografik është i ndryshëm nga Poli Magnetik i Jugut, pozicioni i të cilit është përcaktuar bazuar në fushën magnetike të Tokës. Poli i Jugut është në qendër të [[Hemisfera jugore|hemisferës jugore]].
Anonymous user