Dallime mes rishikimeve të "Energjia"

8 bytes added ,  1 vit më parë
 
=== Energjia potenciale ===
* '''Energjia potenciale gravitacionale''' Energjia potenciale gravitacionale eshte energjia qe ka trupi ne lartesi me Token.
*'''Energjia potenciale elastike''' Kjo energji lind ne trupat elastike si:sustat, litaret elastike etj.
* '''Energjia kimike''' Energjia kimike eshte energjia qe gjendet ne ushqimet dhe ne lendet djegese.
* '''Energjia diellore''' Quhet ndryshe energjia solare dhe eshte energjia qe maeeim nepermjet ngrohtesise apo edhe rrezeve te diellit.
* '''Energjia zanore''' Energjia zanore eshte energjia e zerit dhe oercohet me ane te valeve te zerit.
*'''Energjia termoberthamore''' Energjiaa berthamore edhte energjia qe marrim nga bashkimi i dy berthamave(atome)te lehta.
*'''Energjia berthamore''' Energjia berthamore eshte energjia qe marrim nga ndarja e berthames te nje atomi.
*'''Energjia termike''' Energjia termike eshte energjia qe ka nje trup per shkak te temperatures.
{{Kryesor|Energjia potenciale}} Është trajtë e energjisë mekanike e kushtëzuar prej pozitës reciproke të trupave ose të molekulave të njëjtit tip. Energji potenciale kanë trupat të cilët janë të aftë të kryejnë punë për shkak të pozitës, p.sh. Teli i lakuar, tjegullat në kulm, librat në rafte etj.
==== Shndërrimi i energjisë ====
Anonymous user