Ndryshimi mes inspektimeve të "Japonia"

144 bytes added ,  2 muaj më parë
Lidhje të jashtme të shpëtuara: 11 Lidhje të jashtme të etiketuara si të vdekura: 0) #IABot (v2.0
(Lidhje të jashtme të shpëtuara: 10 Lidhje të jashtme të etiketuara si të vdekura: 0) #IABot (v2.0)
(Lidhje të jashtme të shpëtuara: 11 Lidhje të jashtme të etiketuara si të vdekura: 0) #IABot (v2.0)
 
===Periudha Antike===
 
''Yamato'' quhej forca kryesore në [[Japoni]] nga [[mesjeta]] deri në vitin 710. Periudha Kofun (shekulli i 3të – shekulli i 6të), karakterizohet si një periudhë kur janë krijuar shumë statuja të njohura si ''tumuli'' e që kishin formën e vrimës së çelësit. Në fillim të periudhës Asuka (nga shekulli i 6të – 710), kryeqyteti u zhvendos në '''Asuka''', pjesa më jugore e Nara Basin. Dallimi kryesor midis periudhës Yayoi dhe Kofun-Asuka është zhvillimi nga një kulturë fshatare dhe agrokulturore tek një kulturë më ushtarake nga [[Kina]] nëpërmes [[Korea]]s. Kjo u zëvendësua nga ''Dinastia Tang'' dhe ndikimi [[Kina|kinez]] gjatë periudhës Nara e cila prezantoi qeverisje të cantralizuar dhe imperiale, zhvillime në fe në vend të ushtrisë gjatë periudhës Kofun-Asuka.<ref>"[http://www.asiasocietymuseum.org/buddhist_trade/koreajapan.html Buddhist Art of Korea & Japan]," Asia Society Museum; "[http://www.japan-guide.com/e/e2046.html Kanji]," JapanGuide.com; "[http://encarta.msn.com/encyclopedia_761568150_4/Pottery.html Pottery] {{Webarchive|url=https://web.archive.org/web/20091029161656/http://encarta.msn.com/encyclopedia_761568150_4/Pottery.html |date=29 tetor 2009 }}," MSN Encarta; "[http://www.japanvisitor.com/index.php?cID=359&pID=334&cName=Japanese History of Japan]," JapanVisitor.com.</ref><ref>{{cite book|url=http://books.google.com/books?vid=ISBN0521223520&id=x5mwgfPXK1kC&pg=PA159&lpg=PA159&vq=buddhism&dq=Paekche+hostage+japan&sig=dwsfsmf80GCVdVXe90a5s9Tkq34|title=The Cambridge History of Japan|publisher=Cambridge University Press|year=1993|pages=140-149|editor=Delmer M. Brown (ed.)}}; George Sansom, ''A History of Japan to 1334'', Stanford University Press, 1958. p. 47. ISBN 0-8047-0523-2</ref>
 
=== Periudha e Feudalizmit ===