Dallime mes rishikimeve të "Fabrizio De Andre"

ska përmbledhje të redaktimeve
No edit summary
No edit summary
 
I njohur për simpatitë e tij ndaj anarkizmit, libertarianizmit të majtë dhe pacifizmit, këngët e tij shpesh paraqisnin njerëz të margjinalizuar dhe rebelë, Romanë, prostituta dhe sulmoi hierarkinë e Kishës Katolike.<ref>[https://www.theguardian.com/world/2009/jan/18/italy-fabrizio-de-andre The Observer, p.50 18 January 2009]</ref> Artistikisht aktiv për gati 40 vjet dhe autor i trembëdhjetë albumeve në studio, ai është i njohur për cilësinë e teksteve të tij dhe shpesh konsiderohet një poet. Ai kontribuoi në promovimin e gjuhëve të Italisë, më së shumti Lugiriane dhe, në një masë më të vogël, gjuhes Sardenje, Gallurese dhe Napoletane. Pas vdekjes së tij të hershme, disa rrugë, vende, parqe, shkolla dhe biblioteka publike u emëruan pas tij.<ref>[http://www.fondazionedeandre.it/dedicato_a_fabrizio/riconoscimenti/dove/vie/ Riconoscimenti – Vie]</ref><ref>[http://www.fondazionedeandre.it/dedicato_a_fabrizio/riconoscimenti/dove/piazze/ Riconoscimenti – Piazze]</ref><ref>[http://www.fondazionedeandre.it/dedicato_a_fabrizio/riconoscimenti/dove/parchi/ Riconoscimenti – Parchi]</ref><ref>[http://www.fondazionedeandre.it/dedicato_a_fabrizio/riconoscimenti/dove/biblioteche/ Riconoscimenti – Biblioteche]</ref><ref>[http://www.fondazionedeandre.it/dedicato_a_fabrizio/riconoscimenti/dove/scuole/ Riconoscimenti – Scuole]</ref>
 
 
 
==Shënime dhe Referenca==
{{Reflist}}