Ndryshimi mes inspektimeve të "Zhvillimi i trupit të njeriut"

pp
(pp)
{{Faqe e palidhur|data=shtator 2012}}
{{pp}}
Njeriu që nga lindja deri në vdekje kalon nëpër disa faza, ku secila prej tyre i ka veçoritë e tyre. Njohja e këtyre veçorive u mundëson njerëzve të moshave të ndryshme që të kuptohen më leht ndërmjet vete.
 
Në vazhdim po përshkruajmë në pika të shkurtëra karakteristikat e këtyra fazave:
 
== Faza e parë ==
Në fazën e parë të jetës bëhet formimi dhe zhvillimi i individit në mitrën e nënës. Në këtë fazë embrioni dhe fetusi varën plotësisht nga nëna dhe në kushtet në të cilat jeton ajo. Për zhvillim normal të fetusit nëna duhet të ketë ushqim të rregullt dhe të jetë e qetë në aspektin psiçik, pa shqetësime e situata stresore.