Dallime mes rishikimeve të "Reaksioni kimik"

vNo edit summary
:'''A + B = AB'''
Në anën e majtë të barazimit shënohen elementët ('''A''' dhe '''B'''), ndërsa në anën e djathtë produkti ('''AB''').
Reaksion kimik kemi kur substanca ndryshon krejtesishtkrejtësisht dhe fitohet substance e re.
Shenjat e reaksionit kimik janejanë :
1. Formimi i gazit
2. Formimi i FunderrinesFundërrinës
3. Ndryshimi i ngjyresngjyrës
4. Ndryshimi i temperaturestemperaturës
 
FaktoretFaktorëtndikojnndikojnë ne shpejtsinëshpejtësinë e reaksionit janë:
*rritja e temperatures-temperaturës
*rritja e shtypjes-
*rritja e siperfaqes kufitare-
*rritja e katalizatorit
 
Anonymous user