Ndryshimi mes inspektimeve të "Institucionet e Bashkimit Evropian"

ska përmbledhje të redaktimeve
(Faqe e re: '''Institucionet e Bashkimit Evropian''' ({{Lang-en|Institutions of the European Union}}) janë organet kryesore vendimmarrëse të Bashkimit Evropian (BE). Këto...)
 
 
'''Institucionet e Bashkimit Evropian''' ({{Lang-en|Institutions of the European Union}}) janë organet kryesore vendimmarrëse të [[Bashkimi Evropian|Bashkimit Evropian (BE)]]. Këto janë institucione të Bashkimit Evropian dhe si të tilla ato duhet të dallohen nga organet këshilluese të Bashkimin Evropian e po ashtu edhe nga agjencitë e Bashkimit Evropian. Ashtu siç përmenden në nenin 13 të Traktatit mbi Bashkimin Evropian ato janë shtatë institucione:
*# [[Parlamenti Evropian]],
*# [[Këshilli Evropian]],
*# [[Këshilli i Bashkimit Evropian]],
*# [[Komisioni Evropian]],
*# [[Gjykata e Drejtësisë e Bashkimit Evropian]],
*# [[Banka Qendrore Evropiane]] dhe
*# [[Gjykata Evropiane e Auditimit]].<ref name="Consolidated Treaty">{{cite web|title = Consolidated versions of Treaty on European Union and of Treaty on the Functioning of the European Union|publisher=Eur-lex |url=http://register.consilium.europa.eu/pdf/en/08/st06/st06655.en08.pdf |accessdate=1 December 2009 }}</ref>
 
== Shih edhe ==
Anonymous user