Ndryshimi mes inspektimeve të "Tefsiri"

277 bytes added ,  10 muaj më parë
v
ska përmbledhje të redaktimeve
v
v
 
=== Ruh el-Me‘ani ===
Emri i plotë i këtij tefsiri është ‘Reh el-Me‘ani fi Tefsir el-Kur’an el-‘Adhim we el-Seb‘ el-Methani’ dhe është shkruar nga ‘Alameh Mahmud el-Alusi (vd. 1270 h.), dijetari i famshëm i periudhës së fundit së Bagdadit, dhe është në tridhjetë vëllime. Ai ka bërë më të mirën e mundshme që ta bëj tefsirin e tij gjithëpërfshirës. Në të ka diskutime tërësore të gjuhës, sintaksës, shkronjave, stilit, si dhe në jurisprudencë, akaid, kelam, filozofi, astronomi, misticizëm dhe transmetim të haditheve. Ai është përpjekur që të mos lej [as edhe] një aspekt intelektual në lidhje me ndonjë ajet pa sqaruar. Në çështjen e transmetimeve të haditheve, autori i kësaj vepre ka qenë më i kujdesshëm krahasuar me komentuesit e tjerë. Nga ky këndvështrim, ky është një komentim shumë gjithëpërfshirës, dhe asnjë përpjekje në të ardhmen në lidhje me tefsirin e Kur’anit nuk mund të anashkaloj ndihmën e kësaj vepre.
 
 
== Burime ==
* [http://fibrahimi.wordpress.com/2013/07/15/hyrje-ne-shkencen-e-tefsirit-ilm-ul-tefsir]
* [http://fibrahimi.wordpress.com/2013/07/15/burimet-e-tefsirit-komentimit-te-kuranit]
* [http://fibrahimi.wordpress.com/2013/07/15/komentime-tefsire-te-famshme-te-kuranit]
 
[[Kategoria:Tefsir| ]]