Ndryshimi mes inspektimeve të "Wikipedia:Kuvendi"

1.032 bytes added ,  6 muaj më parë
:::::{{@|Klein Muçi}} mendoj se "koronavirus" është më i njohur se "virus koronar", gjithashtu akronimet ndërkombëtare janë "COVID-19" dhe "SARS-CoV-2". – [[Përdoruesi:Βατο|Βατο]] ([[Përdoruesi diskutim:Βατο|diskutimet]]) 23 mars 2020 18:22 (CET)
Edhe une ndaj te njejtim mendim me Βατο-n, nga te gjithe njihet si ''COVID-19''. Ne kemi edhe plot akronime te tjera te huaja ne gjuhen shqipe, te tilla si ''NATO'', ''FIFA'', ''UEFA'', ''HIV'', prandaj mendoj se nuk eshte problem perdorimi i ''COVID-19'' dhe ''SARS-CoV-2''. --[[Përdoruesi:Olsi|Olsi]] ([[Përdoruesi diskutim:Olsi|diskutimet]]) 25 mars 2020 00:31 (CET)
{{@|Olsi}} {{@|Βατο}} në rregull atëherë. Unë përsëri këmbëngul pak për ''virus koronar'' në vend të ''koronavirus'' (s'jam aq kundër për akronimet) por dakord. Për sa i përket titujve specifikë tani, unë propozoj:
 
*''Kategoria:COVID-19'' (kategoria)
*''COVID-19'' (titulli i artikullit të përgjithshëm)
*''SARS-CoV-2'' (titulli i artikullit të virusit)
*''Pandemia e COVID-19 sipas shteteve'' (nënkategoria)
*''Epidemia e COVID-19 në Shtet'' (paradigma për artikujt sipas shteteve)
 
Besoj se është më mirë të përdorim "epidemi" për shtetet specifike sepse nga këndështrimi individual shtetëror mbetet epidemi, nga ai këndvështrimi botëror është pandemi. Ndërsa për sa i përket viteve, s'besoj se ka nevojë të specifikohen. Do të ishte e nevojshme nëse diçka e tillë do të përsëritej në të ardhmen por hëpërhë vetëm 1 pandemi COVID-19 kemi në histori. - [[Përdoruesi:Klein Muçi|Klein Muçi]] ([[Përdoruesi diskutim:Klein Muçi|diskutimet]]) 27 mars 2020 14:25 (CET)