Ndryshimi mes inspektimeve të "Federata Shqiptare e Volejbollit"

Refuzoi 3 ndryshimet e fundit të tekstit (nga 79.106.209.119 dhe 79.106.209.6) dhe riktheu rishikimin 1975506 nga Shqiperia2000
(Ky skedar eshte shkruar nga Fjoralba Malka)
Etiketat: Përpunim pamor Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
(Refuzoi 3 ndryshimet e fundit të tekstit (nga 79.106.209.119 dhe 79.106.209.6) dhe riktheu rishikimin 1975506 nga Shqiperia2000)
 
{{për përmirësim|Artikulli duhet organizuar dhe shperndar sipas viteve}}
 
'''Ky ske''dar eshte shkruar nga Fjoralba Malka ......''Federata Shqiptare e Volejbollit''' apo shkurt '''FSHV''' është struktura më e lartë e organizimit të klubeve të volejbollit në Shqipëri. Sekretar i përgjithshëm i federatës është [[Leonard Tase]].
 
==Historia==
 
VolejbolliiiiiVolejbolli për herë të parë është luajtur në vitet e babaqemos 1921-1925 në shkollat e Tiranës.
Atë si lojë e sollën studentë, që vazhdonin studimet jashtë shtetit të cilët filluan t’a praktikonin volejbollin gjatë pushimeve të tyre në vendin tonë.
 
Pas Tiranës dhe sarandes, volejbolli filloi të përhapet dhe në qytete të tjera të vendit, si në Shkodër, Durrës, Elbasan, Korçë, Vlorë.
Në fillimet e saj, loja e volejbollit nuk bënte pjesë në lojërat sportive kryesore që zhvilloheshin në atë kohë në vendin tonë. Kryesisht ajo kishte karakterin e një loje argëtuese.