Ndryshimi mes inspektimeve të "Diskografia e Rita Orës"

v
ska përmbledhje të redaktimeve
v
| Music videos =
}}
Këngëtarja [[Rita Ora]] ka lëshuar dy albume në studio, një lëshim të zgjeruar, shtatëmbëdhjetë [[Tekja (muzikë)|teke]] (duke përfshirë shtatë si artiste të paraqitura) dhe pesë teke promovuese . Në vitin 2012, Ora bashkëpunoi me DJ Fresh një teke " Hot Right Now ", i cili arriti numrin një në Mbretërinë e Bashkuar. <ref name="UK"></ref> Ora gjithashtu lëshoi albumin e saj të parë në studio ''Ora'', në gusht 2012, i cili kryesoi në Listat e Albumeve në Mbretërinë e Bashkuar . <ref name="IRE">{{Cito web|url=http://irish-charts.com/showinterpret.asp?interpret=Rita+Ora|title=Discography Rita Ora|website=irish-charts.com|accessdate=4 October 2012|language=en}}</ref> ''Ora'' lëshoi katër teke; dy të parat, " How We Do (Party) " dhe " RIP ", të dy arritën numrin një në Mbretërinë e Bashkuar, duke e bërë artisten e vetme të 2012-ës që me tre teke radhazi të arrinte atë pozicion në Grafikun e Singleve në Mbretërinë e Bashkuar . Të dy këngët gjithashtu arritën sukses tregtar ndërkombëtarisht.
 
Në vitin 2017, Ora kishte tre dhjetë teket më të mira në Mbretërinë e Bashkuar, " Your Song " dhe " Anywhere " ( si teket nga albumi i saj i dytë në studio), dhe si një artiste shfaqëse me " Lonely Together " (një bashkëpunim me Avicii ). Albumi i saj i dytë në studio, ''Phoenix'', u publikua në nëntor 2018. Ajo u parapri nga beqarjatekja " Let You Love Me ", e cila u bë e dhjeta e dhjetasaj e saj të vetme në Mbretërinë e Bashkuar, një rekord për një artiste femër britanike britanikebritani. <ref>{{Cito web|url=https://www.officialcharts.com/chart-news/rita-ora-enters-official-uk-chart-history-books-with-the-most-top-10-singles-for-a-british-female-artist__24221/|title=Rita Ora enters Official UK Chart history books with the most Top 10 singles for a British female artist|publisher=[[Official Charts Company]]|last=Copsey|first=Rob|date=5 October 2018|accessdate=25 November 2018|language=en}}</ref>
 
== Albume në studio ==
{| class="wikitable plainrowheaders" style="text-align:center;"
! rowspan="2" scope="col" style="width:11em;" | titull Titulli
! rowspan="2" scope="col" style="width:17em;" | Detaje të albumit
! colspan="10" scope="col" | Pozicionet e grafikut të pikut
! rowspan="2" scope="col" style="width:12em;" | Certifikatat
|-
! scope="col" style="width:3em;font-size:85%;" | Britani e Madhe <br /><br /><br /><br /> <nowiki></br></nowiki> <ref name="UK"></ref>
! scope="col" style="width:3em;font-size:85%;" | AUS <br /><br /><br /><br /> <nowiki></br></nowiki> <ref name="AUS">{{Cito web|url=http://australian-charts.com/showinterpret.asp?interpret=Rita+Ora|title=Discography Rita Ora|website=australian-charts.com|accessdate=4 October 2012|language=en}}
</ref>
! scope="col" style="width:3em;font-size:85%;" | UBT <br /><br /><br /><br /> <nowiki></br></nowiki> <ref name="AUT">{{Cito web|url=http://austriancharts.at/showinterpret.asp?interpret=Rita+Ora|title=Discographie Rita Ora|website=austriancharts.at|accessdate=4 October 2012|language=German}}</ref>
! scope="col" style="width:3em;font-size:85%;" | CAN <br /><br /><br /><br /> <nowiki></br></nowiki> <ref name="CAN">{{Cito web|url=https://www.billboard.com/music/Rita-Ora/chart-history/canadian-albums|title=Rita Ora Chart History (Canadian Albums)|website=Billboard|accessdate=10 December 2018|language=en}}</ref>
! scope="col" style="width:3em;font-size:85%;" | GER <br /><br /><br /><br /> <nowiki></br></nowiki> <ref name="GER">{{Cito web|url=https://www.offiziellecharts.de/suche?artist_search=Rita+Ora&do_search=do|title=Discographie Rita Ora|publisher=GfK Entertainment|accessdate=29 November 2018|language=en}}</ref>
! scope="col" style="width:3em;font-size:85%;" | IRE <br /><br /><br /><br /> <nowiki></br></nowiki> <ref name="IRE">{{Cito web|url=http://irish-charts.com/showinterpret.asp?interpret=Rita+Ora|title=Discography Rita Ora|website=irish-charts.com|accessdate=4 October 2012}}</ref>
! scope="col" style="width:3em;font-size:85%;" | NZ <br /><br /><br /><br /> <nowiki></br></nowiki> <ref name="NZ">{{Cito web|url=http://charts.nz/showinterpret.asp?interpret=Rita+Ora|title=Discography Rita Ora|website=charts.nz|accessdate=7 February 2019|language=en}}</ref>
! scope="col" style="width:3em;font-size:85%;" | SCO <br /><br /><br /><br /> <nowiki></br></nowiki> <ref name="SCO">{{Cito web|url=http://www.officialcharts.com/charts/scottish-albums-chart/20120908/40/|title=2012-09-08 Top 40 Scottish Albums Archive|publisher=[[Official Charts Company]]|accessdate=1 December 2018|language=en}}
</ref>
! scope="col" style="width:3em;font-size:85%;" | SWI <br /><br /><br /><br /> <nowiki></br></nowiki> <ref name="SWI">{{Cito web|url=http://hitparade.ch/showinterpret.asp?interpret=Rita+Ora|title=Discografie Rita Ora|website=hitparade.ch|accessdate=4 October 2012|language=German}}</ref>
! scope="col" style="width:3em;font-size:85%;" | SHBA <br /><br /><br /><br /> <nowiki></br></nowiki> <ref>{{Cito web|url=https://www.billboard.com/music/rita-ora/chart-history/billboard-200|title=Rita Ora Chart History: Billboard 200|website=[[Billboard (magazine)|Billboard]]|accessdate=11 December 2018|language=en}}</ref>
|-
! scope="row" | ''Ora''
| -
|
* BPI : Platinum <ref name="BPI">{{Cito web|url=https://www.bpi.co.uk/brit-certified/|title=Certified Awards|format=''Enter the keywords "Rita Ora", select search by Artist and click search''|publisher=[[British Phonographic Industry]]|accessdate=5 September 2013|language=en}}</ref>
|-
! scope="row" | ''feniks''
|
* Lëshuar: 23 &nbsp; nëntor &nbsp; 2018 <ref name="HMV">{{Cito web|url=https://store.hmv.com/music/cd/phoenix-(3)|title=Phoenix – Album by Rita Ora on HMV|website=store.hmv.com|accessdate=15 September 2018|language=en}}</ref>
* Etiketa: Atlantiku
* Format: CD, LP, shkarkim dixhital
|
* BPI: Ari
* MC : Ari <ref name="MC">{{Cito web|url=https://musiccanada.com/gold-platinum/?_gp_search=Rita%20Ora|title=Gold/Platinum – Music Canada|publisher=[[Music Canada]]|accessdate=10 December 2018|language=en}}</ref>
|-
| colspan="15" style="font-size:90%" | "-" tregon një regjistrim që nuk ka shënuar ose nuk është lëshuar në atë territor.
|}
 
== LojëraLëshime të zgjatura ==
{| class="wikitable plainrowheaders" style="text-align:center;"
! scope="col" style="width:10em;" | titull Titulli
! scope="col" style="width:17em;" | Detaje të zgjeruara të lojës lëshimit
|-
! scope="row" | ''Seancat Spotify''
|
* Lëshuar: 24 Shtator 2012 <ref>{{Cito web|title=''Spotify Sessions'': Rita Ora|url=http://www.mixrad.io/in/en/products/Rita-Ora/Spotify-Sessions/36184243|archiveurl=https://web.archive.org/web/20141006075435/http://www.mixrad.io/in/en/products/Rita-Ora/Spotify-Sessions/36184243|archivedate=6 October 2014|website=MixRadio|accessdate=31 August 2014|language=en}}</ref>
* Etiketa: Roc Nation, Columbia
* Formati: Rrjedhin
|}
 
=== Si artistartiste ie paraqitur ===
{| class="wikitable plainrowheaders" style="text-align:center;"
! rowspan="2" scope="col" style="width:19em;" |Title
| ''i turpshëm''
|}
 
== Referimet ==
<references />
 
== Shënimet ==
<references group="lower-alpha" />