Ndryshimi mes inspektimeve të "Ese"

33 bytes added ,  5 muaj më parë
Hahahaha
Etiketat: Përpunim pamor Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
(Hahahaha)
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
 
 
O vllai un po them du nji ese re
{{Pp}}
'''Eseja''' është një soditje kritike artistike, duke shprehur qëndrimin e një dukurie letrare dhe artistike. Ese mund të jetë një reflektim i shkurtër ose shpjegues, studim interpretues i një temë historike ose çështje. Një ese është, në përgjithësi, një pjesë e shkrimit që jep argumentin e vetë autorit - por përkufizimi është i paqartë, që përputhet me ato të një letre , një artikulli , pamflet dhe një tregim të shkurtër . Esetë tradicionalisht janë nën-klasifikuar si formale dhe joformale. Esetë formale karakterizohen nga "qëllimi serioz, dinjiteti, organizimi logjik, gjatësia", ndërsa ese joformale karakterizohet nga "elementi personal (vetë-zbulimi, shijet dhe përvojat individuale, mënyra konfidenciale), humor, stili i këndshëm, unconventionality ose risi të temës, "etj.
Anonymous user