Ndryshimi mes inspektimeve të "Efekti serrë"

2 bytes added ,  9 muaj më parë
Refuzoi ndryshimin e fundit të tekstit (nga 84.22.60.97) dhe riktheu rishikimin 2098276 nga Tiimiii
(Gabim drejtshkrimor)
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
(Refuzoi ndryshimin e fundit të tekstit (nga 84.22.60.97) dhe riktheu rishikimin 2098276 nga Tiimiii)
{{pp}}{{pa referenca}}
Efekti serre nuk eshte nje dukuri natyrore.Në pranverën e hershme temperaturat e ajrit, veçanërisht natën janë të ulëta. Nëse e masim temperaturën e ajrit ne brendësi të mutitserrës do të shohim se ajo është shumë më e lartë se jashtë serrës. Kjo dukuri ngjan për arsye se serra funksionon si një ventil njëkrahesh. Mbulesa e serrës gjatë ditës lejon depërtimin e rrezeve të diellit, mirëpo nxehtësinë e krijuar brenda serrës e ruan dhe kështu nuk e lejon të dalë jashtë. Një proces i ngjashëm zhvillohet edhe ne planet dhe ne atmosferën e tokës. Siç dihet dielli bën ngrohjen e sipërfaqes se tokës dhe vazhdimisht nxehtësia rrezaton ne drejtim të atmosferës duke dashur ta lëshojë atë.
 
Në saje të pranisë së disa gazrave në atmosferë siç janë dioksidi i karbonit, avulli i ujit dhe metani pengohet shpërndarja e tërësishme e nxehtësisë prej tokës ne gjithësi. Ky proces i ngrohjes së atmosferës është i njohur si efekt i serrës. Sikur të mos ishte ky proces,toka do të ishte shume më e ftohtë.