Ndryshimi mes inspektimeve të "Toka"

11 bytes added ,  8 muaj më parë
v
U kthyen ndryshimet e 37.26.87.156 (diskutimet) në versionin e fundit nga 81.26.206.8.
(Byth zi)
Etiketat: Përpunim pamor Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
v (U kthyen ndryshimet e 37.26.87.156 (diskutimet) në versionin e fundit nga 81.26.206.8.)
'''Pedosfera''' ([[Gjuha greke|greq.]] ''pedon-'' dheu) është nje siperfaqe muti i tokës (dheut), gjegjësisht shtresës së imët të punueshme të Korës së Tokës. Toka (dheu) është shtresa e hollë e shkriftë e sipërfaqes së Tokës, e cila punohet dhe paraqet bazën për zhvillimin e bujqësisë, sepse shfrytëzohet për kultivimin e [[bimë]]ve të ndryshme. Formimi i kësaj shtrese të tokës (dheut), varet nga disa faktorë: [[klima]], relievi, përbërja [[Gjeologjia|gjeologjike]] e shkëmbinjve, bota bimore e shtazore dhe nga vet aktiviteti i njeriut.
 
== Byth ziPopullsia ==
{{Kryesor|Popullsia në Botë}}
{| class="wikitable float-right"
[[Kultura]] është tërësia e arritjeve të një populli dhe të gjithë njerëzimit në fushën e prodhimit dhe në zhvillimin shoqëror e mendor. Kultura mund të ndahet në disa mënyra, sipas kohës, vendit dhe sipas grupimeve të njerëzimit. Mund të ndahet në disa mënyra, sipas kohës, vendit dhe sipas grupimeve të njerëzimit. Kultura dhe tradita në botë ndyshojnë. Shumë vende të botës ndryshojnë nga traditat, zakonet. Banorët e Tokës dallohen edhe nga veshja e tyre, gjuha që flasin dhe vallëzimi. Pra të gjitha vendet e botës kanë karakteristikat e vendeve te tyre te gjithe kemi kulturat tona
 
== BythShih ziedhe këtë ==
* [[Big Bang]]
* [[Hëna]]