Ndryshimi mes inspektimeve të "Salavat, Rusi"

6 bytes added ,  4 muaj më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
|Përshkrimi i pamjes= Rruga e Naftëtarëve në Salavat
|Shteti=Rusia
|Koordinatat={{coord|53|3621|1641|N|55|9255|4628|E|region|RU|scale10000000}}
|Rajoni=Qëndror
|Qarku=
|CoordAddon = type:city(4600000)_region:RU_scale:100000
<!--Koordinatat Mënyra #1-->
| gjer_g=53 | gjer_m=3621 | gjer_s=1641.71 | gjer_dr =N
| gjat_g=55 | gjat_m=9255 | gjat_s=46 28.38 | gjat_dr =E
<!--Koordinatat Mënyra #2-->
|gjerësi =
 
==Historia==
Qyteti është emëruar pas heroit kombëtar bashkir [[SalawatSalavat YulayevJullajev]]. Ky qytet u themelua në vitin 1948 dhe iu dha statusi qytetit në vitin 1954.
==Statusi Administrative dhe komunal==
Brenda kornizës së ndarjeve administrative, është i përfshirë si '''qyteti i një rëndësie të republikës së Salavat'''-një njësi administrative me status të barabartë me atë të rretheve.<ref name="Ref13">Resolution #391</ref>