Ndryshimi mes inspektimeve të "Sterlitamaku"

4 bytes added ,  4 muaj më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
Qyteti është emëruar pas lumit ''Sterlja''. Ky qytet u themelua në vitin 1766 dhe iu dha statusi qytetit në vitin 1781.
 
[[File:Земская Управа Стерлитамак.jpg|thumb|right|300px|shtepi i vjeter e qeverisja të qytetit]]
[[File:Мечеть Стерлитамак.jpg|thumb|right|300px|Xhamija në Sterlitamak]]
 
==Gjeografia==
Sterlitamaku ndodhet 130 kilometra në jug [[UfaUfës]] (kryeqyteti i Bashkortostanit).<ref>[https://yandex.com/maps/172/ufa/?l=sat%2Cskl&ll=55.973946%2C54.734098&mode=routes&pt=19.635833%2C40.530556&rtext=54.719990%2C55.933262~53.630403%2C55.930825&rtt=auto&ruri=~ymapsbm1%3A%2F%2Fgeo%3Fll%3D55.931%252C53.630%26spn%3D0.197%252C0.159%26text%3D%25D0%25A0%25D0%25BE%25D1%2581%25D1%2581%25D0%25B8%25D1%258F%252C%2520%25D0%25A0%25D0%25B5%25D1%2581%25D0%25BF%25D1%2583%25D0%25B1%25D0%25BB%25D0%25B8%25D0%25BA%25D0%25B0%2520%25D0%2591%25D0%25B0%25D1%2588%25D0%25BA%25D0%25BE%25D1%2580%25D1%2582%25D0%25BE%25D1%2581%25D1%2582%25D0%25B0%25D0%25BD%252C%2520%25D0%25A1%25D1%2582%25D0%25B5%25D1%2580%25D0%25BB%25D0%25B8%25D1%2582%25D0%25B0%25D0%25BC%25D0%25B0%25D0%25BA&z=11 The way from Ufa to Sterlitamak on the Yandex.Maps (anglisht)]</ref>
 
==Qeverisja==