Dallime mes rishikimeve të "Policia e Shtetit"

ska përmbledhje të redaktimeve
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari Advanced mobile edit
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari Advanced mobile edit
<!-- PLEASE DO NOT CHANGE THE ORDER OF PRECEDENCE HERE OR ELSEWHERE IN THE ARTICLE. Please read the talk page as to why -->
}}
 
'''Policia e Shtetit''' është agjensia kombëtare e policisë dhe zbatimit të ligjit që vepron në të gjithë [[Shqiperia|Republikën e Shqipërisë]]. Rënia e [[Republika Popullore e Shqipërisë|sistemit komunist]] dhe vendosja e pluralizmit politik pas vitit [[1991]] sollën ndryshime të rëndësishme në strukturën e Policisë shqiptare. [[Ministria e Punëve të Brendshme e Shqipërisë|Ministria e Rendit Publik]] dhe Drejtoria e Përgjithshme e Policisë u krijuan në Prill 1991, dhe ligji i ri i Korrikut 1991 themeloi Policinë e Rendit Publik. Gati 80% e fuqisë punëtore të policisë, d.m.th. personeli që kishte shërbyer në sistemin e mëparshëm, u zëvendësuan me rekrutë të rinj. Më 4 nëntor 1991, Policia Shqiptare u pranua si anëtar i [[Interpol]]it. Numri i urgjencës është 129.
 
==Fillimet==